article
1.6231173
ZEEWOLDE - Een 20-jarige paraglider uit Lunteren is vanmiddag neergestort in een weiland bij Zeewolde. De man overleefde de val niet, meldt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.
Paraglider verongelukt in weiland in Zeewolde
ZEEWOLDE - Een 20-jarige paraglider uit Lunteren is vanmiddag neergestort in een weiland bij Zeewolde. De man overleefde de val niet, meldt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.
http://www.destentor.nl/regio/zeewolde/paraglider-verongelukt-in-weiland-in-zeewolde-1.6231173
2016-07-30T13:59:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6231238.1469890107!image/image-6231238.jpg
Zeewolde,Recht, misdaad en 112,top
Zeewolde
Home / Regio / Zeewolde / Paraglider verongelukt in weiland in Zeewolde

Paraglider verongelukt in weiland in Zeewolde

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZEEWOLDE - Een 20-jarige paraglider uit Lunteren is vanmiddag neergestort in een weiland bij Zeewolde. De man overleefde de val niet, meldt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

  De 20-jarige paramoteur uit Lunteren die vanmiddag neerstortte in een weiland bij Zeewolde maakte deel uit van een groep enthousiastelingen die in wisselende samenstellingen op verschillende locaties deze sport beoefent. Het weiland aan de Winkelweg, in het buitengebied van Zeewolde, was een van hun favoriete locaties.

  De politie kan nog niets zeggen over de toedracht. Een ooggetuige verklaarde tegenover RTL dat de paramoteur ‘rondjes draaide’ in de lucht en dat deze plotseling van een hoogte van circa 50 meter naar beneden stortte. “Doodeng”, aldus de ooggetuige, die op het land aan het werk was toen het rond drie uur vanmiddag gebeurde. “Mensen van de club renden meteen naar de man toe en alarmeerden de hulpdiensten. Ze hebben hem nog heel lang geprobeerd te reanimeren.”

  Volgens haar kwam de verongelukte paramoteur vaker naar Zeewolde en was hij een ervaren luchtsporter. Voor de groep was het de laatste dag van het seizoen, die afgesloten zou worden met een feestje.

  Enkele uren na het ongeval zit de groep nog aangeslagen bijeen op de betonnen parkeerplaats, bij een busje van een paramoteurschool. Amper tweehonderd meter verderop ligt nog het stoffelijk overschot, afgedekt met een wit laken. Het onderzoek door de luchtvaartpolitie is dan nog in volle gang.

  “De groep is behoorlijk aangeslagen”, zegt een ouder groepslid. Praten over het gebeurtenis wil niemand van hen. “Het is te vers. En over de toedracht kunnen we nog niets zeggen”, zegt hij, verwijzend naar het onderzoek door de Luchtvaartpolitie. De politie kon niet zeggen of er Slachtofferhulp is geregeld voor de groep.