article
1.6201785
ZUTPHEN - Ze mogen gevangen worden, de uitheemse rivierkreeften. Maar alleen als je beschikt over een visvergunning. En als je geen beroepsvisser bent, dan alleen met een hengel. En dus niet met een fuik of kreeftenkooi. Als je er dan een paar beet hebt, kun je ze prima verorberen, zegt Paul Nijhof, chefkok van restaurant Galantijn in Zutphen.
Chefkok Zutphen: 'rivierkreeft van straat prima te verorberen'
ZUTPHEN - Ze mogen gevangen worden, de uitheemse rivierkreeften. Maar alleen als je beschikt over een visvergunning. En als je geen beroepsvisser bent, dan alleen met een hengel. En dus niet met een fuik of kreeftenkooi. Als je er dan een paar beet hebt, kun je ze prima verorberen, zegt Paul Nijhof, chefkok van restaurant Galantijn in Zutphen.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/chefkok-zutphen-rivierkreeft-van-straat-prima-te-verorberen-1.6201785
2016-07-18T12:46:11+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6201819.1468845470!image/image-6201819.JPG
Zutphen,Sociaal en maatschappij,rivierkreeft,top
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Chefkok Zutphen: 'rivierkreeft van straat prima te verorberen'

Chefkok Zutphen: 'rivierkreeft van straat prima te verorberen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Foto: Ronny te Wechel
    ZUTPHEN - Ze mogen gevangen worden, de uitheemse rivierkreeften. Maar alleen als je beschikt over een visvergunning. En als je geen beroepsvisser bent, dan alleen met een hengel. En dus niet met een fuik of kreeftenkooi. Als je er dan een paar beet hebt, kun je ze prima verorberen, zegt Paul Nijhof, chefkok van restaurant Galantijn in Zutphen.

    „Je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen. Ze zijn heerlijk door de salade, maar je kunt er ook soep mee maken.” Speciaal voor de Stentor stelde Nijhof een recept op voor een salade met rivierkreeft (vier personen).

    Benodigdheden: 
    - 32 gepelde rivierkreeftjes;
    - 1 krop sla;
    - 100 gram rucola;
    - 1 rode grapefruit;
    - 1 gele grapefruit;
    - 2 rijpe avocado’s;
    - 1 bosje peterselie;
    - cocktailsaus.

    * Kook en pel de rivierkreeftjes volgens de gebruikelijke methoden.
    * Verdeel de gewassen kropsla over vier borden, waarbij alleen de binnenste kleine bladeren worden gebruikt. Strooi hier wat rucola over.
    * Snijd de partjes uit beide grapefruits en vang het sap op. Verdeel de partjes grapefruit rood en geel, om en om, over de salade.
    * Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado vervolgens in plakjes en verdeel deze over de vier borden.
    * Voeg wat grapefruitsap toe aan de cocktailsaus en dresseer deze over de salade. Verdeel tot slot de kreeftenstaartjes over de salade en strooi hier wat peterselie over.