article
1.6179406
ZUTPHEN - De Zutphense rechtbank moet een volwaardige functie behouden, besloot de Tweede Kamer vorig jaar. Toch verhuist nu het kabinet van de rechter-commissaris naar Arnhem.
Deel rechtbank Zutphen weg
ZUTPHEN - De Zutphense rechtbank moet een volwaardige functie behouden, besloot de Tweede Kamer vorig jaar. Toch verhuist nu het kabinet van de rechter-commissaris naar Arnhem.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/deel-rechtbank-zutphen-weg-1.6179406
2016-07-09T06:29:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5003034.1448912487!image/image-5003034.jpg
Zutphen,Recht, misdaad en 112,top
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Deel rechtbank Zutphen weg

Deel rechtbank Zutphen weg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZUTPHEN - De Zutphense rechtbank moet een volwaardige functie behouden, besloot de Tweede Kamer vorig jaar. Toch verhuist nu het kabinet van de rechter-commissaris naar Arnhem.
  Dit is echt wel een verarming voor de rechtbank

  Met de verplaatsing verdwijnen ongeveer vijf arbeidsplaatsen uit Zutphen. Van een naderende ontmanteling zoals vorig jaar aan de orde was kan dus niet gesproken worden, maar toch bestaat de vrees dat de verhuizing in een voor Zutphen ongunstige ontwikkeling past. De raadkamer gevangenhouding vertrok eerder ook al van Zutphen naar Arnhem. Vanaf maandag 25 juli verhuist de locatie Arnhem van het kabinet van de rechter-commissaris eerst nog tijdelijk naar het gerechtsgebouw in Zutphen. De kantoren van het kabinet in Arnhem worden dan verbouwd en opnieuw ingericht. Vanaf 22 augustus werken alle medewerkers van de rechter-commisaris vervolgens vanuit Arnhem, in Zutphen zullen dan ook geen activiteiten meer plaatsvinden die met de rechter-commissaris te maken hebben. De rechter-commissaris speelt een rol in de voorfase van een strafzaak.

  Veeg teken

  De Deventer strafrechtadvocaat Jan Vlug noemt het verdwijnen van het kabinet van de rechter-commissaris een veeg teken voor Zutphen. Vlug trok vorig jaar als een van de eersten aan de bel toen de Raad voor de rechtspraak een aantal rechtbanklocaties, waaronder Zutphen, dreigde op te heffen. "Dit is echt wel een verarming voor de rechtbank, een redelijke uitholling. Het is geen goed teken voor Zutphen.'' Vlug vreest dat de rechtbank op de langere termijn stapsgewijs alsnog wordt uitgekleed. "De volgende stap is dat er geen meervoudige zaken meer worden behandeld.''