article
1.6226698
ZUTPHEN - Er hebben zich 24 sollicitanten gemeld om burgemeester te worden in Zutphen. Dat zijn er drie keer zo weinig als eerder in Lochem.
Deze mensen willen burgemeester van Zutphen worden
ZUTPHEN - Er hebben zich 24 sollicitanten gemeld om burgemeester te worden in Zutphen. Dat zijn er drie keer zo weinig als eerder in Lochem.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/deze-mensen-willen-burgemeester-van-zutphen-worden-1.6226698
2016-07-28T12:25:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6034714.1463774443!image/image-6034714.JPG
Zutphen,Politiek Lokaal,sollicitatie,sollicitanten,Burgemeester,top
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Deze mensen willen burgemeester van Zutphen worden

Deze mensen willen burgemeester van Zutphen worden

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Carry Abbenhues (66) is waarnemend burgemeester van Zutphen, de definitieve opvolger van Arnold Gerritsen treedt naar verwachting op 1 januari 2017 aan.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZUTPHEN - Er hebben zich 24 sollicitanten gemeld om burgemeester te worden in Zutphen. Dat zijn er drie keer zo weinig als eerder in Lochem. 
  Meer mensen zouden zich hebben gemeld, als het in Zutphen niet zo onrustig was geweest

  Had de Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje met meer geïnteresseerden gesprekken kunnen voeren als politiek Zutphen er landelijk wat beter had op gestaan? 

  Interessante plek
  Ik ben ervan overtuigd dat zich meer mensen zouden hebben gemeld, als het de laatste jaren in Zutphen niet zo onrustig was geweest.”, zegt Arie-Paul Eijkelenboom, algemeen directeur van Transitium Groep, donderdag in de Stentor. „Zutphen heeft namelijk een bepaalde statuur. Het is altijd een zeer interessante plek geweest om te werken. In het verleden zijn verschillende bestuurders vanuit Zutphen ook doorgestroomd na mooie functies elders. Mede daarom had ik minstens vijftig sollicitanten verwacht.”

  Kluif
  Ina Adema, bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, denkt daar anders over: „24 is niet heel weinig. Zutphen is nog steeds aantrekkelijk, maar ook een stevige kluif: dat vraagt om ervaring. Je moet minstens in een grote gemeente wethouder zijn geweest, wil je daar kunnen slagen”

  Analyse
  Oud-wethouder Adriaan van Oosten vult aan: ,,Als je echt wil, dan laat je je niet weerhouden. Bovendien lijkt de rust in de Zutphense raadszaal redelijk teruggekeerd. Met andere woorden: het is moeilijk om hier een analyse op los te laten.”

  Overigens zegt het aantal kandidaten niets over de kwaliteit van de geïnteresseerde bestuurders.

  De Foto