article
1.6071548
ZUTPHEN - Een glaasje ambachtelijk gebrouwen bier in een chocolaterie. Of een kledingzaak die een glaasje wijn of prosecco aanbiedt. Sinds gisteren wordt dat in de gemeente Zutphen in beperkte mate tijdelijk toegestaan.
Horeca en detailhandel in Zutphen mogen 'mengen'
ZUTPHEN - Een glaasje ambachtelijk gebrouwen bier in een chocolaterie. Of een kledingzaak die een glaasje wijn of prosecco aanbiedt. Sinds gisteren wordt dat in de gemeente Zutphen in beperkte mate tijdelijk toegestaan.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/horeca-en-detailhandel-in-zutphen-mogen-mengen-1.6071548
2016-06-02T08:03:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4283803.1403683923!image/image-4283803.jpg
Zutphen,Politiek Lokaal ST,top,hermes
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Horeca en detailhandel in Zutphen mogen 'mengen'

Horeca en detailhandel in Zutphen mogen 'mengen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    ZUTPHEN - Een glaasje ambachtelijk gebrouwen bier in een chocolaterie. Of een kledingzaak die een glaasje wijn of prosecco aanbiedt. Sinds gisteren wordt dat in de gemeente Zutphen in beperkte mate tijdelijk toegestaan.

    In totaal 25 ondernemers hebben mogelijkheden gekregen om zich te onderscheiden en klanten aan zich te binden. Het gaat om een vorm van wat ook wel 'blurring' wordt genoemd. In gewoon Nederlands heet dat branchevervaging, maar dan positief bedoeld. In dit geval betekent het: meer 'beleving' toevoegen aan de winkels en horeca.

    Zutphen is niet de enige gemeente die hiermee gaat experimenten. De Gelderse gemeente heeft besloten aansluiting te zoeken bij een pilot van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Deelnemers mogen een jaar lang experimenteren met mengvormen tussen horeca en detailhandel. De VNG heeft de proef opgezet, de uitkomsten worden gebruikt bij een evaluatie van de Drank- en Horecawet.

    Waarnemend burgemeester Carry Abbenhues noemt de proef 'interessant'. Met de proef moet volgens haar worden nagegaan of de gedachte klopt dat beperkte mengvormen van winkel- en horeca-activiteiten aantrekkelijk is. "Duidelijk is wel dat de tweede activiteit, dus bijvoorbeeld het schenken van alcohol in een schoenenwinkel, ondergeschikt blijft aan de eerste. Daar zullen we ook op controleren."