article
1.6146016
ZUTPHEN - De 22-jarige D.B. uit Warnsveld was veroordeeld voor een zedendelict en amper in de kliniek had hij in de bosjes seks met een meisje van 14 jaar. 'Onbegrijpelijk', zei de officier van justitie maandagochtend tegen de rechtbank in Zutphen. Als het aan hem ligt, krijgt B. tbs met voorwaarden.
OM: zedendelinquent Warnsveld weer in de fout
ZUTPHEN - De 22-jarige D.B. uit Warnsveld was veroordeeld voor een zedendelict en amper in de kliniek had hij in de bosjes seks met een meisje van 14 jaar. 'Onbegrijpelijk', zei de officier van justitie maandagochtend tegen de rechtbank in Zutphen. Als het aan hem ligt, krijgt B. tbs met voorwaarden.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/om-zedendelinquent-warnsveld-weer-in-de-fout-1.6146016
2016-06-27T20:22:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4303750.1425927608!image/image-4303750.jpg
Warnsveld,Zutphen,Zedendelict,Rechtbank,zedendelinquent,minderjarige,seks,top,hermes
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / OM: zedendelinquent Warnsveld weer in de fout

OM: zedendelinquent Warnsveld weer in de fout

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZUTPHEN - De 22-jarige D.B. uit Warnsveld was veroordeeld voor een zedendelict en amper in de kliniek had hij in de bosjes seks met een meisje van 14 jaar. 'Onbegrijpelijk', zei de officier van justitie maandagochtend tegen de rechtbank in Zutphen. Als het aan hem ligt, krijgt B. tbs met voorwaarden.

   "Twee keer is te veel, dat moge duidelijk zijn." B. kreeg in september 2015 onder meer negen maanden celstraf voorwaardelijk voor een soortgelijk feit.

  Op 20 december had hij seks met het jonge meisje, dat hij sinds begin november kende en waar hij sinds één dag verkering mee had. Het gebeurde in de bosjes van GGNet, vertelde hij aan de voorzitter van de rechtbank. Naar eigen zeggen hebben ze veel gepraat en vroeg hij haar of ze verder wilde. "Dat wilde ze. Op een gegeven moment moest ze huilen en ik vroeg of het door mij kwam, maar dat was niet zo. Ik heb haar getroost en een knuffel gegeven."

  Gedragsdeskundigen concludeerden dat B. lijdt aan asperger (vorm van autisme) en hyperseksualiteit. Om die reden is hij volgens hen verminderd toerekeningsvatbaar; ze adviseerden de rechtbank om tbs met voorwaarden op te leggen.

  Behandeling
  De officier van justitie nam dat over. Eigenlijk stond er nog negen maanden celstraf op de plank, maar hij vond een behandeling noodzakelijker. Beter zou volgens het OM zijn om de proeftijd van de oude straf met een jaar te verlengen. "Het is des te triester dat dit gebeurde terwijl hij net aan zijn behandeling was begonnen. Nota bene op het terrein van de kliniek en in zijn proeftijd."

  Ongeloofwaardig
  De openbaar aanklager zei niet te geloven dat B. alles goed had doorgesproken met het meisje. Hij stipte aan dat ze overstuur thuiskwam. En dat ze een morning-afterpil nam en een zwangerschapstest deed. "Ze was dus niet aan de pil, zoals meneer beweert." Het slachtoffer is erg getraumatiseerd en heeft daar therapie voor nodig. Als de rechtbank het advies volgt, dan wordt B. opgenomen op een gesloten afdeling, waar hij volgens de deskundigen "heel lang behandeling en begeleiding nodig heeft".

  Al die tijd zal hij zich moeten houden aan een reeks voorwaarden. Die nemen bij elkaar meer dan één A4'tje in beslag. Internetten onder begeleiding en partnertherapie (mocht hij een vriendin krijgen) en geen digitaal contact met seksuele intentie met kinderen zijn de opvallendste.

  Uitspraak
  De rechtbank doet uitspraak op 11 juli.