article
1.6368564
ZUTPHEN - Bij het uitwerken van plannen voor een veiligere weg tussen Zutphen en Lochem (N346) zijn gemeente Zutphen en provincie Gelderland in eerste instantie vergeten de stichting Waardevol Warnsveld te betrekken
Provincie: 100 bomen terug langs N346 tussen Zutphen en Lochem
ZUTPHEN - Bij het uitwerken van plannen voor een veiligere weg tussen Zutphen en Lochem (N346) zijn gemeente Zutphen en provincie Gelderland in eerste instantie vergeten de stichting Waardevol Warnsveld te betrekken
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/provincie-100-bomen-terug-langs-n346-tussen-zutphen-en-lochem-1.6368564
2016-09-10T07:56:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6048550.1464185364!httpImage/image-6048550.
Zutphen,Lochem,Verkeer en vervoer,n346,Bomen,bomenkap,top
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Provincie: 100 bomen terug langs N346 tussen Zutphen en Lochem

Provincie: 100 bomen terug langs N346 tussen Zutphen en Lochem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De N346 op de kruising met de Almenseweg krijgt middengelijders.
  ZUTPHEN - Bij het uitwerken van plannen voor een veiligere weg tussen Zutphen en Lochem (N346) zijn gemeente Zutphen en provincie Gelderland in eerste instantie vergeten de stichting Waardevol Warnsveld te betrekken

  Bomenstichting Zutphen e.o. en Bomenstichting Achterhoek zijn wel in een vroeg stadium om meedenken gevraagd. Dit zegt een woordvoerster van de provincie in reactie op de kritiek van stichting Waardevol Warnsveld, die een bezwaarschrift indiende bij de gemeente tegen het kappen van bijna zeventig bomen langs de weg.

  Zorgvuldig
  De provincie is bij het bepalen van het aantal te kappen bomen zorgvuldig te werk gegaan, zegt de woordvoerster. ,,Er gelden strenge richtlijnen voor, je moet bijvoorbeeld bij elke boom nagaan of hij geen te grote belemmering vormt voor het zicht op de weg. Wij hebben ons buikgevoel laten spreken en er alles aan gedaan om zo veel mogelijk bomen te behouden.”

  Voorzitter Hans Grotenhuis sprak in deze krant van ‘misleiding’ van de burger omdat het in een gemeentelijke aankondiging ging over ‘diverse’ of ‘enkele’ bomen. ,,Dan gaat bij de burger geen belletje rinkelen.”

  Ontstaan
  De woordvoerster van de provincie vermoedt dat er verwarring is ontstaan doordat het om in totaal 68 bomen gaat deels op Lochems (21) en deels op Zutphens terrein (47). Bovendien betreft het in sommige gevallen uitdunning van een te dicht bomenbestand. Lochem is al akkoord. burgemeester en wethouders van Zutphen beslissen op dinsdag 13 september.

  In het kader van de herplantplicht komen er honderd bomen terug. ,,Veel meer dus dan de minimale verplichting.” De beide bomenstichtingen hebben een stem bij het bepalen van geschikte locaties.

  Nodeloos
  Waardevol Warnsveld blijft van mening dat er nodeloos gezonde en fraaie bomen worden gekapt. De stichting stelt dat er betere oplossingen zijn om de veiligheid van fietsers op de parallelweg te verbeteren, bijvoorbeeld door landbouwverkeer op de hoofdweg toe te staan.