article
1.6282873
ZUTPHEN - Helemáál af is de aankleding nog niet, maar er is meer dan voldoende werk verzet om vandaag de kleuters en leerlingen van klas één tot en met zes te kunnen ontvangen in het noodgebouw van vrije school de Berkel aan de Keucheniusstraat in Zutphen.
Tijdelijke school de Berkel ‘wel mooi geworden'
ZUTPHEN - Helemáál af is de aankleding nog niet, maar er is meer dan voldoende werk verzet om vandaag de kleuters en leerlingen van klas één tot en met zes te kunnen ontvangen in het noodgebouw van vrije school de Berkel aan de Keucheniusstraat in Zutphen.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/tijdelijke-school-de-berkel-wel-mooi-geworden-1.6282873
2016-08-22T06:06:56+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6282881.1471845739!image/image-6282881.JPG
Zutphen,Cultuur, kunst en recreatie,Onderwijs en wetenschap,top
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Tijdelijke school de Berkel ‘wel mooi geworden'

Tijdelijke school de Berkel ‘wel mooi geworden'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vlak vóór de zomervakantie brandde de vertrouwde school af. Tot groot verdriet van iedereen. In de zomervakantie verrees aan de Keucheniusstraat een noodschool. Foto: Zutphens Persbureau
  ZUTPHEN - Helemáál af is de aankleding nog niet, maar er is meer dan voldoende werk verzet om vandaag de kleuters en leerlingen van klas één tot en met zes te kunnen ontvangen in het noodgebouw van vrije school de Berkel aan de Keucheniusstraat in Zutphen.

  Vlak voor de zomervakantie brandde het vertrouwde gebouw aan de Weerdslag tot de grond toe af. Razendsnel werd aan de Keucheniustraat een onderkomen neergezet, waar de kinderen zeker een schooljaar lang gebruik van gaan maken.

  Open dag
  Zaterdag was er een open dag voor ouders, kinderen en andere belangstellenden. „Het lijkt wel een beetje op een ziekenhuis, het ziet er allemaal zo licht uit. En het voelt als een enorm doolhof”, vindt Marit uit klas vijf. Met haar vriendinnetje Yara loopt ze rondjes door de gangen, die inderdaad nog erg clean ogen.

  Yara’s moeder, Aline Divendal uit Brummen, vertelt: „Die aankleding, dat komt helemaal goed. We gaan lijnen spannen langs de gangmuren en alle kinderen mogen iets meenemen van hun vakantie of een tekening maken. Die hangen we aan de lijnen, waardoor het er een stuk vrolijker en aangekleder uit gaat zien. En straks hangen er natuurlijk weer overal jasjes aan de kapstokken, dan ziet het er ook al anders uit.”

  Leerkrachten en ouders hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de kinderen in een prettig gebouw het nieuwe schooljaar ingaan. Van allekanten klinken lovende woorden: „Mooi geworden, lekker ruim ook.” „Wat ziet het er overal al gezellig uit.”

  Op de schoolborden in de verschillende lokalen staat met krijt geschreven wat er nog nodig is. Prullenbakken, stoffer en blik, tapijt, puzzels, lampen. Directeur Bart Brouwer: „De kop is er af, in de klaslokalen hebben we alles terug om aan het werk te gaan. En zodra de kinderen er zijn, komt er weer een ziel in het gebouw.”

  Vakantie
  Dirkje, die naar klas vier gaat: „Liever zou ik nog wat langer vakantie hebben, maar ik vind het nieuwe gebouw en mijn klas wel mooi geworden.” Dat vindt ook Liv, die naar de laatste klas. „Het is wel even anders, maar ik vind het knap hoe snel ze het zo mooi gemaakt hebben.”

  In elk lokaal staan verse bloemen in de vaas en op de tafels bakjes met potloden en kleurtjes klaar. Meester Maarten van klas één: „We moeten accepteren dat het in het begin nog niet helemaal zo is als normaal. Maar we hebben tafeltjes en stoeltjes en alle lokalen zijn ingericht, dus we kunnen aan de slag.”