article
1.6209399
WARNSVELD - Niemand heeft een idee wanneer de eerste vluchtelingen in de gemeente Zutphen arriveren. De gemeente niet, omwonenden niet, maar ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet. Intussen blijven de bedden in twee opvangcentra leeg.
Noodopvang in Warnsveld staat nog leeg
WARNSVELD - Niemand heeft een idee wanneer de eerste vluchtelingen in de gemeente Zutphen arriveren. De gemeente niet, omwonenden niet, maar ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet. Intussen blijven de bedden in twee opvangcentra leeg.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/warnsveld/noodopvang-in-warnsveld-staat-nog-leeg-1.6209399
2016-07-21T08:00:47+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6158832.1469116171!image/image-6158832.jpg
Warnsveld,vluchtelingen,noodopvang,top
Warnsveld
Home / Regio / Zutphen / Warnsveld / Noodopvang in Warnsveld staat nog leeg

Noodopvang in Warnsveld staat nog leeg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WARNSVELD - Niemand heeft een idee wanneer de eerste vluchtelingen in de gemeente Zutphen arriveren. De gemeente niet, omwonenden niet, maar ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet. Intussen blijven de bedden in twee opvangcentra leeg.
  We weten niet wanneer de vluchtelingen worden verwacht

  In Warnsveld, op het terrein van zorgorganisatie GGNet, werd begin deze maand een nieuw noodopvangcentrum voor vluchtelingen geopend. Hier kunnen 200 mensen worden opgevangen die nog moeten beginnen aan een mogelijke asielprocedure. Het tot noodopvangcentrum verbouwde gebouw De Mate staat vooralsnog leeg.

  In Zutphen, aan de Voorsterallee, op zo'n vier kilometer afstand van het noodopvangcentrum in Warnsveld, wordt dezer dagen de laatste hand gelegd aan een nieuw asielzoekerscentrum (azc). Volgens planning zou oplevering van dit centrum - dat plek biedt aan in eerste instantie maximaal 759 bewoners - deze week plaatsvinden. De gebouwen zijn in principe al een tijdje gereed. Wanneer de instroom van vluchtelingen gaat beginnen, is nog niet bekend. Ook bij opvangorganisatie COA niet, zegt een woordvoerder. "Daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven."

  Lege bedden
  Dat het noodopvangcentrum in Warnsveld nog altijd leeg staat, heeft alles te maken hebben met de afgenomen asielinstroom. De laatste maanden zijn er veel minder vluchtelingen naar Nederland gekomen dan de maanden ervoor. Landelijk staan er in de verschillende opvangcentra meer dan 15.000 bedden leeg.

  GGNet, dat een deel van het terrein in Warnsveld verhuurt aan het COA, wordt telefonisch geïnformeerd als er vluchtelingen komen. "Voor ons maakt het niet zoveel uit of er vluchtelingen zijn of niet", zegt een woordvoerder van de zorgorganisatie. "Dat is geheel aan het COA."

  Ook de gemeente Zutphen, die in september vorig jaar door het COA met klem werd verzocht mee te werken aan noodopvang, verkeert al enige tijd in het ongewisse. "We weten niet wanneer de vluchtelingen worden verwacht", zegt een woordvoerder. "Volgende week verwachten we nieuwe informatie."

  Dat het noodopvangcentrum niet direct in gebruik wordt genomen, is niet uniek. Ook in Apeldoorn, waar vorige maand een noodopvangcentrum is geopend, is het nog altijd wachten op de eerste bewoners.