article
1.6176396
APELDOORN - De zomervakantie staat voor de deur. De basisscholen in regio Midden hebben vandaag de laatste schooldag. Het eerste weekend van de vakantie ziet er veelbelovend uit met een weersverwachting die een droge zaterdag, met een temperatuur van 24 graden, voorspelt.
Zomervakantie begint met de barbecue
APELDOORN - De zomervakantie staat voor de deur. De basisscholen in regio Midden hebben vandaag de laatste schooldag. Het eerste weekend van de vakantie ziet er veelbelovend uit met een weersverwachting die een droge zaterdag, met een temperatuur van 24 graden, voorspelt.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/warnsveld/zomervakantie-begint-met-de-barbecue-1.6176396
2016-07-08T05:39:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6176405.1467956187!image/image-6176405.JPG
Apeldoorn,Zutphen,Sociaal en maatschappij,top
Warnsveld
Home / Regio / Zutphen / Warnsveld / Zomervakantie begint met de barbecue

Zomervakantie begint met de barbecue

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Uitgelaten rennen leerlingen van basisschool Adriaan van den Ende in Warnsveld de school uit. Foto: Rob Voss
    APELDOORN - De zomervakantie staat voor de deur. De basisscholen in regio Midden hebben vandaag de laatste schooldag. Het eerste weekend van de vakantie ziet er veelbelovend uit met een weersverwachting die een droge zaterdag, met een temperatuur van 24 graden, voorspelt. 

    ​Het gevoel dat de zon nu eindelijk weer eens een hele dag gaat schijnen! Het moment waarop veel buurtfeesten worden gehouden valt samen met een dag waarop heel Nederland de barbecue wil ontsteken.

    De vitrine veegt hij vrijwel helemaal leeg. Om zo het barbecuevlees alle ruimte te geven. Ferry de Graaf weet waar hij het over heeft. De Apeldoornse slager afficheert zich al dertig jaar als barbecueslager. "Er komt eindelijk lekker weer aan. Iedereen heeft zin om gezellig in de tuin te eten."

    Dertig jaar geleden begon De Graaf zijn buurtslagerij. "We waren net open toen ik op een beurs in Brabant een enorme barbecue zag staan. Zoiets kende ik nog niet, we kochten hem. Twee weken later zag ik er nog een. Met afzuigkap. Daar hebben we onze laatste gulden in gestoken." Het bleek een slimme investering. "We hebben nu 21 barbecues."

    Geurt Janssen is cateraar en 'Barbecue Specialist'. Ook hij merkt dat het goede weer, al is het voor even, er aan komt. "Zaterdag wordt het extreem druk. Al onze negen barbecues zijn gereserveerd en van de zes pannen hebben we er nog eentje over. Iedereen heeft de kolder in de kop."