article
1.6180316
ZUTPHEN - Hobbelige keien en een lichte stijging op de Zaadmarkt, Groenmarkt en Houtmarkt. Dat staat de deelnemers aan Olympia's Tour 30 september te wachten als de koers Zutphen aandoet.
Wielerdorp in hart van Zutphen
ZUTPHEN - Hobbelige keien en een lichte stijging op de Zaadmarkt, Groenmarkt en Houtmarkt. Dat staat de deelnemers aan Olympia's Tour 30 september te wachten als de koers Zutphen aandoet.
http://www.destentor.nl/regio/zutphen/wielerdorp-in-hart-van-zutphen-1.6180316
2016-07-09T17:20:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4774067.1487285417!image/image-4774067.jpg
Zutphen,top
Zutphen
Home / Regio / Zutphen / Wielerdorp in hart van Zutphen

Wielerdorp in hart van Zutphen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZUTPHEN - Hobbelige keien en een lichte stijging op de Zaadmarkt, Groenmarkt en Houtmarkt. Dat staat de deelnemers aan Olympia's Tour 30 september te wachten als de koers Zutphen aandoet.

  Liefhebbers van wielrennen kunnen die dag hun hart ophalen in Zutphen. De wielrenners komen maar liefst drie keer door de stad. Ook worden er teambussen en ander materieel op de markt geplaatst. Het hart van de stad wordt zo een wielerdorp.

  Olympia's Tour is een internationale etappekoers voor jonge wielrenners. Er doen 27 ploegen aan mee, waarvan vele uit Nederland, maar er zijn ook teams uit onder meer Amerika en Australië.

  Start en finish van de vierde rit zijn op de Houtmarkt in Zutphen. Na vertrek om 12.00 uur rijdt het peloton over de Oude IJsselbrug om dan via Klarenbeek, Beekbergen, Hoenderloo, Arnhem, de Posbank, De Steeg, Doesburg en Baak zo'n 90 kilometer af te leggen. Bij terugkomst in Zutphen beginnen de renners aan een lus die Vorden aandoet en opnieuw over de markt gaat. Dat stuk rijden ze tweemaal. In totaal komt er zo 141 kilometer op de teller.

  Het parcours is op de Zaadmarkt, Groenmarkt en Houtmarkt vier meter breed. Over een lengte van 500 meter zal het worden afgezet met dranghekken; publiek kan aan weerszijden staan. En dat wordt de moeite waard, zeggen Kees Samuels, Stan Hompe en Peter Hendriks van de organiserende stichting Zutphen Sportief. Bij Olympia's Tour rijden motoragenten iets voor de koers uit, om kruisingen vrij te houden. Na passage van de laatste wielrenner zijn de wegen meteen weer beschikbaar voor overig verkeer.