article
1.6219448
ZWOLLE/GENEMUIDEN - Ze was juist naar Genemuiden verhuisd om afstand te creëren van haar ex-man in Hoogeveen.
Ook vertrek naar Genemuiden brengt jonge moeder geen rust
ZWOLLE/GENEMUIDEN - Ze was juist naar Genemuiden verhuisd om afstand te creëren van haar ex-man in Hoogeveen.
http://www.destentor.nl/regio/zwartewaterland/ook-vertrek-naar-genemuiden-brengt-jonge-moeder-geen-rust-1.6219448
2016-07-25T14:22:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4254845.1462178880!image/image-4254845.jpg
Genemuiden,Recht, misdaad en 112,stalking politierechter werkstraf,hermes
Zwartewaterland
Home / Regio / Zwartewaterland / Ook vertrek naar Genemuiden brengt jonge moeder geen rust

Ook vertrek naar Genemuiden brengt jonge moeder geen rust

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZWOLLE/GENEMUIDEN - Ze was juist naar Genemuiden verhuisd om afstand te creëren van haar ex-man in Hoogeveen.

  Maar ook daar kreeg de jonge moeder geen rust: ze werd bestookt met berichten via email, sms en whatsapp en meende ook dat haar ex zich bij haar nieuwe woning ophield.

  Waarschuwingen via officiële instanties hielpen haar niet, de ongewenste contactpogingen bleven doorgaan. Maandag stond haar ex, de 29-jarige G.K. uit Hoogeveen, in het strafbankje bij de politierechter in Zwolle op beschuldiging van stalking. Volkomen ten onrechte, volgens K. Hij wilde alleen maar informatie over hun peuterzoontje, 'ze gaf maar steeds geen antwoorden'. En: 'ze had toch ook een ander telefoonnummer en email-adres kunnen nemen, als ze geen contact meer wilde'.

  De vrouw heeft volgens hem 'de conversatie op gang gehouden', door op haar beurt te reageren op zijn wanhopige berichten. Zij zou echter vaak hebben aangegeven dat ze alleen maar rust wilde. De boze vader vindt dat hij recht heeft op contact met en informatie over hun kind. Daar gingen de veelvuldige berichten tussen december 2014 en augustus 2015 over. 'Uit onderzoeken is gebleken dat contact met de vader voor een kind in de beginjaren belangrijk is. Zijn iq-situatie gaat misschien alleen maar achteruit. Waarom worden de belangen van de moeder boven die van het kind gesteld', vroeg de verdachte zich af.

  De familierechter heeft intussen bepaald dat de man geen recht heeft op omgang met de peuterjongen. Zijn ex moet wel eens in de twee maanden informatie geven, voorzien van een actuele foto van hun kind. Maar dat is het dan ook. Nu heeft de vader ook een straf aan de broek: de politierechter veroordeelde hem voor stalking tot een werkstraf van 240 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, een contactverbod met de moeder van zijn kind en meldplicht bij de reclassering. Ook moet de man zijn ex zeshonderd euro schadevergoeding betalen.