article
1.6126387
ZWOLLE/ZWARTSLUIS - Negen valse aangiften deed de 28-jarige Alie M. uit Zwartsluis bij de politie tegen haar ex-man.
Vrouw uit Zwartsluis doet valse aangiften 'om aandacht te krijgen'
ZWOLLE/ZWARTSLUIS - Negen valse aangiften deed de 28-jarige Alie M. uit Zwartsluis bij de politie tegen haar ex-man.
http://www.destentor.nl/regio/zwartewaterland/vrouw-uit-zwartsluis-doet-valse-aangiften-om-aandacht-te-krijgen-1.6126387
2016-06-21T12:15:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4934190.1432047175!image/image-4934190.jpg
Zwartsluis,Zwolle,Recht, misdaad en 112,psychisch verward,rechtbank,valse aangiften,top,hermes
Zwartewaterland
Home / Regio / Zwartewaterland / Vrouw uit Zwartsluis doet valse aangiften 'om aandacht te krijgen'

Vrouw uit Zwartsluis doet valse aangiften 'om aandacht te krijgen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De rechtbank in Zwolle. Foto: Sander Lindenburg
  ZWOLLE/ZWARTSLUIS - Negen valse aangiften deed de 28-jarige Alie M. uit Zwartsluis bij de politie tegen haar ex-man.

  Van brandstichting, een poging daartoe, vernieling en zelfs van verkrachting. Allemaal niet waar, gaf ze later bij de politie toe. Intussen beleefde de ex spannende tijden, die hem emotioneel zwaar belastten. Want waar was ze nog meer toe in staat, was de angstige vraag die hem bezighield.

  Erkenning
  Het grote waarom bleef tijdens de rechtszaak tegen M. in nevelen gehuld. Alleen de officier van justitie lichtte een tipje van de sluier op. "Met de aangiften kreeg ze de erkenning van haar omgeving die ze wilde, er waren meer mensen die haar wilden helpen. Daar is ze ver in gekomen." De vrouw heeft ook haar familie, vrienden en hulpverleners bij zorginstellingen verteld van het zogenaamde stalkinggedrag van haar ex.

  Het begon allemaal eind 2014 en duurde tot in maart 2015. De vrouw heeft toegegeven dat ze zelf brandjes heeft gesticht in afvalcontainers achter haar huis. Plus haar schuur en voordeur heeft beklad. Ook heeft ze een keer benzine gesprenkeld in de gang achter haar voordeur. En van alles gaf ze haar ex de schuld. Die zat er vooral mee in zijn maag dat hun kinderen destijds in haar woning in Zwartsluis verbleven. 'Wat had er kunnen gebeuren, als er een vlam was bijgekomen', zei hij na afloop van de zitting.

  Na de incidenten is de politie meerdere keren naar het huis van de vermeende dader in Meppel gereden, om te constateren dat hij daar gewoon was, en dus niets met de incidenten te maken kon hebben, zo vertelt de Meppeler.

  Verward
  Het enige wat duidelijk werd tijdens de rechtszitting was dat het om een psychisch verwarde vrouw gaat, die al langere tijd problemen heeft. Ze heeft, zo gaf ze toe, ook haar beste vriendin lastiggevallen, met telefoontjes in de nacht en op haar werk en door haar een rouwkaart toe te sturen. Daarbij steeds de indruk wekkend alsof de ex dat gedaan heeft. M. kreeg daardoor des te meer aandacht, is de analyse van de aanklager. Die vriendin is haar overigens trouw gebleven.

  De grote vraag was wat er nu moet gebeuren met de vrouw uit Zwartsluis. Ze kan binnenkort worden opgenomen in een gesloten kliniek voor behandeling van haar psychische problemen. Die opname duurt maximaal negen maanden. Daar baseerde de aanklager haar eis op: negen maanden cel voorwaardelijk, die niet worden ingelost als M. zich houdt aan de behandeling. En daarnaast nog eens veertig uur werkstraf.

  Uitspraak over twee weken.