article
1.6631679
ZWOLLE - Voor de beste bonbon, taartje en gevulde speculaas van Nederland tekent dit jaar Patisserie en Chocolatier Lindeboom uit Zwolle.
Beste bonbon, taartje en gevulde speculaas komen uit Zwolle
ZWOLLE - Voor de beste bonbon, taartje en gevulde speculaas van Nederland tekent dit jaar Patisserie en Chocolatier Lindeboom uit Zwolle.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/beste-bonbon-taartje-en-gevulde-speculaas-komen-uit-zwolle-1.6631679
2016-11-11T05:21:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6631680.1478792382!image/image-6631680.JPG
Zwolle,Culinair,Bakkersvakwedstrijden,Lindeboom,top,hermes
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Beste bonbon, taartje en gevulde speculaas komen uit Zwolle

Beste bonbon, taartje en gevulde speculaas komen uit Zwolle

Foto's
3
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het winnende taartje. Foto Alex Mulder
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het team van Patisserie en Chocolaterie Lindeboom in Zwolle sleepte vijf prijzen in de wacht bij de Landelijke Bakkersvakwedstrijden. Foto Alex Mulder
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De winnende speculaas. Foto Alex Mulder
    ZWOLLE - Voor de beste bonbon, taartje en gevulde speculaas van Nederland tekent dit jaar Patisserie en Chocolatier Lindeboom uit Zwolle.

    Bij de Bakkersvakwedstrijden in Drachten deze week kwamen de creaties van het team van eigenaar Bram Veltien als beste uit de bus. Bovendien kregen ze ook een tweede prijs voor hun gevulde koeken (Herenkoeken) en een derde prijs voor de gevulde speculaasstaaf. En daar zijn ze trots op. "We doen mee aan deze wedstrijden om te kijken of we op de goede weg zijn", vertelt Veltien. "En als motivatie voor het team. Daar werken zulke prestaties dan wel aan mee."

    Gesjoemeld
    De bonbon is gemaakt met chocolade, krokante amandel, amandelspijs met five spices en stukjes sinaasappel. Het winnende taartje is een notenmonchoutaart met koffie, mokka, caramel en diverse noten. En het geheim van Lindebooms gevulde speculaas zit hem in de krokantere bodem en de amandelspijs die ook echt 100 procent van amandelen is gemaakt. "Daar wordt nog wel eens mee gesjoemeld", weet Veltien.

    Bodem
    Het taartje krijgt een kleine aanpassing -de jury vond de bodem iets te dik en te hard- waarna alle producten in het winkelassortiment worden opgenomen.