article
1.6616845
ZWOLLE - Elf Zwolse basisscholen en middelbare scholen kunnen volgend jaar geld tegemoetzien voor uitbreiding of inrichting van extra leslokalen. In totaal wil de gemeente daarvoor ruim 850.000 euro beschikbaar stellen.
Bijna negen ton voor uitbreiding van Zwolse scholen
ZWOLLE - Elf Zwolse basisscholen en middelbare scholen kunnen volgend jaar geld tegemoetzien voor uitbreiding of inrichting van extra leslokalen. In totaal wil de gemeente daarvoor ruim 850.000 euro beschikbaar stellen.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/bijna-negen-ton-voor-uitbreiding-van-zwolse-scholen-1.6616845
2016-11-07T05:24:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3202207.1478496178!image/image-3202207.JPG
Zwolle,Economie,Politiek en bestuur,middelbare school,geld,Basisschool,top
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Bijna negen ton voor uitbreiding van Zwolse scholen

Bijna negen ton voor uitbreiding van Zwolse scholen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Juf Yvonne tussen haar kleuters van de Geert Groteschool.
   Fotograaf
  ZWOLLE - Elf Zwolse basisscholen en middelbare scholen kunnen volgend jaar geld tegemoetzien voor uitbreiding of inrichting van extra leslokalen. In totaal wil de gemeente daarvoor ruim 850.000 euro beschikbaar stellen.

  Het grootste bedrag (153.000 euro) gaat naar de Geert Groteschool in de wijk Wipstrik: uitbreiding van de tijdelijke huisvesting met zo’n 300 vierkante meter. De school heeft al jaren de grootste moeite de almaar uitdijende leerlingenaantallen onder te brengen.

  Doorgeefluik
  Ook komt er ruim 118.000 euro vrij voor uitbreiding van de Thorbecke Scholengemeenschap aan de dr. Van Heesweg. Verder krijgen onder meer de Jenapleinschool, de Vrije School Michael, Het Festival, De Paperclip, De Boxem, De Sprankel en de Aquarel geld om lokalen te bouwen of in te richten, vanwege leerlingengroei. Het gaat hier steeds om zogenoemde ‘wettelijk afdwingbare investeringen’ waar de gemeente alleen het doorgeefluik van de financiën is.

  Voor de lange termijn werken gemeente en scholen aan een nieuw integraal huisvestingsplan. De scholen hebben daarvoor al een verlanglijstje ingediend. Volgens het Zwolse onderwijsveld is de staat van basisscholen te divers: sommige scholen zijn nagelnieuw en helemaal ingericht op het onderwijs van nu, andere moeten het doen met oude, tochtige gebouwen met een traditionele indeling.

  Behoefte
  Ook de gemeente heeft de nodige wensen rond schoolgebouwen. Die moeten voor meer dan alleen onderwijs gebruikt worden, zo stelt het college. Door aan te sluiten bij de behoefte in de wijk kan leegstand voorkomen worden. De afgelopen tijd is vooral in Stadshagen veel gebeurd rond het basisonderwijs. Er kwam een nieuwe basisschool, De Boxem, en Het Festival werd uitgebreid. In 2018 wordt nog een nieuwe school gerealiseerd: de gereformeerde basisschool De Saffier in deelwijk De Tippe.