article
1.6630243
ZWOLLE - Twee partijen praten nog over de invulling van het kantoorgebouw en het pompengebouw. In ieder geval blijven de bijgebouwen nog overeind tot er uitsluitsel is.
Geen duidelijkheid over bijgebouwen IJsselcentrale
ZWOLLE - Twee partijen praten nog over de invulling van het kantoorgebouw en het pompengebouw. In ieder geval blijven de bijgebouwen nog overeind tot er uitsluitsel is.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/geen-duidelijkheid-over-bijgebouwen-ijsselcentrale-1.6630243
2016-11-10T10:39:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6630265.1478774327!image/image-6630265.jpg
Zwolle,Sociaal en maatschappij,top
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Geen duidelijkheid over bijgebouwen IJsselcentrale

Geen duidelijkheid over bijgebouwen IJsselcentrale

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De IJsselcentrale. Foto: Engie
  ZWOLLE - Twee partijen praten nog over de invulling van het kantoorgebouw en het pompengebouw. In ieder geval blijven de bijgebouwen nog overeind tot er uitsluitsel is.

  Nog altijd is onduidelijk welke stichting de bijgebouwen van de Zwolse IJsselcentrale in gebruik gaat nemen. Nu het markante gebouw wordt gesloopt, wil een stichting een deel van het gigantische complex behouden liet eigenaar Engie al maanden geleden weten.
  De twee partijen zijn nog steeds in gesprek over de invulling van het kantoorgebouw en het pompengebouw. Tot die tijd blijven de bijgebouwen in ieder geval overeind.

  Ervaring
  "Het gaat om een partij die ervaring heeft met dergelijke grote gebouwen", zegt woordvoerderMichael Verheul van Engie. "De stichting komt nu met een plan van aanpak om te kijken welk deel overeind kan worden gehouden en welke activiteiten er ontwikkeld gaan worden. Dat kan heel divers zijn." Meer wil Engie niet kwijt. Wanneer alles rond moet zijn is ook niet duidelijk. De sloop van de IJsselcentrale duurt naar verwachting zo'n twee tot tweeëneenhalf jaar. Inmiddels is op het terrein een begin gemaakt met de eerste voorbereidingswerkzaamheden voorafgaand aan de sloop. Engie kijkt naar 'nieuwe duurzame energieprojecten' voor het terrein.

  Erfgoedvereniging Heemschut en het Cuypersgenootschap, die zich sterk maken voor behoud van het monumentale complex, zijn teleurgesteld over doorgaan van de sloop.