article
1.4781381
ZWOLLE - McDonald's in Zwolle-Noord ziet geen direct gevaar in mogelijke komst KFC en Burgerking.
Geen vrees voor komst 'foodcourt' Zwolle
ZWOLLE - McDonald's in Zwolle-Noord ziet geen direct gevaar in mogelijke komst KFC en Burgerking.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/geen-vrees-voor-komst-foodcourt-zwolle-1.4781381
2015-02-25T06:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4781382.1442388084!image/image-4781382.JPG
Zwolle,Economie,Horeca,Kentucky Fried Chicken,Reggestede Invest,Enschede,Burger King,McDonald's,top,hermes
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Geen vrees voor komst 'foodcourt' Zwolle

Geen vrees voor komst 'foodcourt' Zwolle

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het 'foodcourt' met Burger King en Kentucky Fried Chicken zou op een steenworp afstand van McDonald's aan de Ceintuurbaan moeten verrijzen. Alleen de Ceintuurbaan zal de concurrentie gaan scheiden. Foto Frans Paalman
  ZWOLLE - McDonald's  in Zwolle-Noord ziet geen direct gevaar in mogelijke komst KFC en Burgerking.

  Met de beoordeling door de Welstandscommissie van het eerste bouwontwerp voor een beoogde 'foodcourt' op de plek van café De Vrolijkheid in Zwolle, lijken de eerste stappen naar een heuse voedselboulevard gezet.

  Rodenburg Makelaars adverteert voor een van zijn bedrijfspanden met de mededeling dat Burger King en Kentucky Fried Chicken er onderdeel van uit maken.

   

  Geruchten

  Voor franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra van onder andere de McDonaldsvestiging aan de Ceintuurbaan in Zwolle -op een steenworp afstand van de beoogde nieuwe locatie-, is het geen verrassing. "De geruchten over een 'foodcourt' gaan al jaren", aldus Feenstra.

  Het is voor mij dus niet nieuw te horen dat andere fastservice organisaties interesse hebben om zich hier te vestigen. Ik denk dat de huidige plannen realistisch zijn en dat er een 'foodcourt' komt in een groeiende stad als Zwolle."

  Feenstra ziet zijn McDonald's vooralsnog niet bij de fastfood-broertjes intrekken. "Wij zijn zeer tevreden met de huidige locatie van McDonald's Zwolle-Noord en wij hebben zeker geen plannen om te verhuizen.

   

  Ceintuurbaan

  De omgeving, de Ceintuurbaan en zeker het deel bij het tankstation, de McDonald's en café De Vrolijkheid kreeg onlangs nog een grote herinrichting. Is het er wel op ingericht mocht het Foodcourt er komen? "Er is -vanzelfsprekend– bij het maken van de plannen door ons ook verkeerskundig gekeken naar de mogelijkheden op deze plek", aldus een gemeentewoordvoerder. "Bijvoorbeeld de te verwachten verkeersdruk in relatie tot bijvoorbeeld parkeermogelijkheden en weginrichting. Op basis daarvan is geconcludeerd dat er ruim voldoende parkeergelegenheid komt, maar dat er voor verkeer dat vanaf de Ceintuurbaan via de Kranenburgweg komt, een goede linksafafwikkeling moet komen. Die komt er, met een aparte afslag linksaf met opstelstrook. Voor fietsers komt er midden in de Kranenburgweg een vluchthaven.

   

  Enschede

  Reggestede Invest, de projectontwikkelaar die het Zwolse Foodcourt wil bouwen, is geen onbekende in die wereld. Vorig jaar verrees in Enschede langs de Zuiderwal al een Foodcourt. Daarin vestigden zich McDonald's en Kentucky Fried Chicken, elk in hun eigen gebouw. Tussen de gebouwen staat een 17 meter hoge reclamezuil.

  Overigens kreeg Reggestede Invest in Enschede de klus gegund na een door de gemeente uitgeschreven prijsvraag. In Zwolle kwam de projectontwikkelaar zelf op de proppen met het plan nadat het bedrijf Café De Vrolijkheid gekocht had. Een eerste ontwerp ligt inmiddels bij de Zwolse Welstandscommisie. Meer mededelingen doet Reggestede hierover nu niet, aldus een woordvoerder.