article
1.6661138
ZWOLLE - De documentaire Unknown Brood van regisseur Dennis Alink wordt door het International Documentary Festival Amasterdam (IDFA) genomineerd in de categorieën Best Music Documentary en Best Dutch Documentary.
IDFA nominaties voor Brood docu
ZWOLLE - De documentaire Unknown Brood van regisseur Dennis Alink wordt door het International Documentary Festival Amasterdam (IDFA) genomineerd in de categorieën Best Music Documentary en Best Dutch Documentary.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/idfa-nominaties-voor-brood-docu-1.6661138
2016-11-19T21:37:39+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6043143.1464076410!image/image-6043143.jpg
Zwolle,Cultuur, kunst en recreatie,Muziek,Kunst,Unknown Brood,Herman Brood,Documentaire,top,hermes
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / IDFA nominaties voor Brood docu

IDFA nominaties voor Brood docu

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Herman Brood
   Fotograaf
  ZWOLLE - De documentaire Unknown Brood van regisseur Dennis Alink wordt door het International Documentary Festival Amasterdam (IDFA) genomineerd in de categorieën Best Music Documentary en Best Dutch Documentary.
  Dat werd na afloop van de première zaterdagavond in Koninklijk Theater Carré bekend gemaakt door producent Gideon Levy.
   
  Documentaire
  Unknown Brood is een documentaire die deels leunt op persoonlijke beelden die de Zwolse rockster/kunstenaar maakte tot 11 juli 2001, het moment waarop hij met een sprong van het dak van het Hilton Hotel Amsterdam een einde aan zijn turbulente leven maakte.
   
  Het andere deel bestaat uit intieme interviews met de belangrijkste naasten en vrienden uit het leven van Brood.
   
  Ovatie
  De filmische manier waarop Alink persoonlijke beelden afwisselt met interviews in een welhaast psychedelische chronologie tot de sprong, zorgde voor een ovatie in een bomvol Carré.
   
  Biograaf
  Brood-Biograaf Bart Chabot: 'Geweldige documentaire, de nominaties zijn terecht. Als je een compleet beeld wil hebben van Herman, moet je moet je 'Unknown Brood' zien. De regisseur heeft een verrassend complete film gemaakt op een zeer originele manier. Hij kwam bij mij behoorlijk binnen in ieder geval,' aldus de schrijver die vele jaren intensief optrok met Brood en daar drie boeken over schreef.
   
  Komende maandag staat een uitgebreid sfeerverhaal over de Amsterdamse première van Unknown Bood in de papieren versie van De Stentor.

   

   

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste Zwolse nieuws?
  Vind de Stadsredactie Zwolle van de Stentor leuk op Facebook: