article
1.6548901
ZWOLLE - Voetbalclubs kijken steeds meer naar andere sporten om daarvan te leren. FC Groningen nam recent een kickbokstrainer in dienst. PEC Zwolle onder 19 kreeg dinsdag een rugbytraining om zowel mentaal als fysiek sterker te worden.
Rugbytrainer leert jeugdteam PEC Zwolle beuken
ZWOLLE - Voetbalclubs kijken steeds meer naar andere sporten om daarvan te leren. FC Groningen nam recent een kickbokstrainer in dienst. PEC Zwolle onder 19 kreeg dinsdag een rugbytraining om zowel mentaal als fysiek sterker te worden.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/rugbytrainer-leert-jeugdteam-pec-zwolle-beuken-1.6548901
2016-10-19T17:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6548914.1476885329!image/image-6548914.jpg
Zwolle,Sport,Sociaal en maatschappij,rugbytraining,Top
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Rugbytrainer leert jeugdteam PEC Zwolle beuken

Rugbytrainer leert jeugdteam PEC Zwolle beuken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   PEC Zwolle 019 kreeg dinsdag een clinic rugby van Allard Jonkers.
   Fotograaf
  ZWOLLE - Voetbalclubs kijken steeds meer naar andere sporten om daarvan te leren. FC Groningen nam recent een kickbokstrainer in dienst. PEC Zwolle onder 19 kreeg dinsdag een rugbytraining om zowel mentaal als fysiek sterker te worden.
  Als het met voetballen niets wordt, kunnen sommigen altijd nog iets met rugby gaan doen.

  Een keer niet afwerken op doel, maar leren tackelen en worsteloefeningen doen. De training van dinsdag zag er totaal anders uit dan normaal voor het oudste jeugdteam van PEC Zwolle. Twee uur lang kregen ze een rugbytraining. „De jongens wisten van niks bij aankomst. Ze begonnen zonder te klagen aan de training. De spelers vonden het fantastisch en verfrissend naast de normale trainingen”, zegt rugbytrainer Allard Jonkers.

  Alternatieve training
  De trainers van PEC Zwolle O19 wilden graag een alternatieve training om te kijken wie niet opgeeft in moeilijke situaties. Ze kwamen uit bij trainer Jonkers. „Ze zochten een training die mentaal en fysiek pittig was”, vertelt Jonkers. Hij is ook wiskundeleraar op CSE. „Volgend jaar gaan we op deze school waarschijnlijk beginnen met een rugbyopleiding.”

  Jonkers denkt dat rugby een toevoeging is naast de voetbaltrainingen. „Het is belangrijk voor de discipline. In het voetbal gaat iedereen in discussie met de scheidsrechter. In rugby worden beslissingen altijd geaccepteerd. Je kan dan veel meer op je eigen taak richten en gaat daardoor beter spelen.”

  Eenmalig
  De training was eenmalig, maar Jonkers sluit niet aan dat er in de toekomst meer trainingen worden gegeven. „Het lijkt mij leuk om het vaker te doen. Het waren jongens die weinig van rugby afwisten. Ze deden goed mee en pakten het snel op. De ene speler kon het wat beter dan de ander. Als het met voetballen niets wordt, kunnen sommigen altijd nog iets met rugby gaan doen.”