article
1.6677771
ZWOLLE - Buurtbewoners in Spoolde komen in verzet tegen het windmolenplan voor het nabijgelegen Scaniaterrein op bedrijventerrein Voorst in Zwolle.
Spoolde tegen windmolenplan Scaniaterrein Zwolle
ZWOLLE - Buurtbewoners in Spoolde komen in verzet tegen het windmolenplan voor het nabijgelegen Scaniaterrein op bedrijventerrein Voorst in Zwolle.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/spoolde-tegen-windmolenplan-scaniaterrein-zwolle-1.6677771
2016-11-25T06:55:34+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6420961.1485235554!image/image-6420961.JPG
Zwolle,Economie,spoolde,windmolens,top,hermes
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Spoolde tegen windmolenplan Scaniaterrein Zwolle

Spoolde tegen windmolenplan Scaniaterrein Zwolle

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Deze maquette maakt niet de hoogte van de windmolen inzichtelijk, maar staat volgens de maker André van den Akker voor het principe: er is wind-energie nodig als we onze kinderen een schone toekomst willen geven.
   Fotograaf
  ZWOLLE - Buurtbewoners in Spoolde komen in verzet tegen het windmolenplan voor het nabijgelegen Scaniaterrein op bedrijventerrein Voorst in Zwolle.

  "De windmolens zouden 150 meter hoog moeten worden", weet Jac de Boer, lid van de klankbordgroep te melden na twee bijeenkomsten. "We wonen 'onder de rook' van die windmolens en vrezen voor overlast van de slagschaduw van de rotorwieken. Maar ook voor geluidshinder."

  Bovendien zouden het zomaar vijf in plaats van drie windmolens kunnen worden, is De Boers inschatting. "Ze hebben bij de laatste bijeenkomst opstellingen laten zien van vijf windmolens op het Scaniaterrein."

  Samen met de buurtbewoners van de Beukenallee en omliggende straten en de belangenvereniging Spoolderbelangen roepen ze via een pamflet Zwollenaren en de gemeenteraad om nee te zeggen tegen de plaatsing van windmolens op bedrijventerrein Voorst.

  Gemeente
  Volgens de gemeente Zwolle ligt de keuze voor Voorst nog niet vast. „Het niet is niet zo dat de gemeente streeft naar windmolens op de locatie Voorst”, aldus gemeentewoordvoerder Paul Baeten. „Er is een verkennend onderzoek gestart naar aanleiding van het initiatief van Blauwvinger Energie, Scania en Hogeschool Windesheim voor drie windmolens op die locatie. De initiatiefnemers hebben een voorkeur uitgesproken voor het Scaniaterrein en voor windmolens met een ashoogte van 100 meter en een rotorlengte van 50 meter, waarmee ze inderdaad 150 meter hoog worden.”
  De gemeente onderzoekt meerdere locaties en opstellingen op het bedrijventerrein Voorst.