article
1.6592988
ZWOLLE - De toekomst van voetbalclub Edon staat op het spel. De vereniging met de houten doelpalen roept deze week de leden bij elkaar. Hoe moet het nu verder?
Toekomst voetbalclub Edon staat op het spel
ZWOLLE - De toekomst van voetbalclub Edon staat op het spel. De vereniging met de houten doelpalen roept deze week de leden bij elkaar. Hoe moet het nu verder?
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/toekomst-voetbalclub-edon-staat-op-het-spel-1.6592988
2016-10-31T09:22:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3935359.1375110401!image/image-3935359.jpg
Zwolle,Sport,amateurvoetbal,Voetbal,top
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Toekomst voetbalclub Edon staat op het spel

Toekomst voetbalclub Edon staat op het spel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  ZWOLLE - De toekomst van voetbalclub Edon staat op het spel. De vereniging met de houten doelpalen roept deze week de leden bij elkaar. Hoe moet het nu verder?

  Wie een stap op het sportpark van Edon zet weet genoeg, hier voert nostalgie de boventoon. Houten, vierkante doelpalen. Schitterende kleedkamers, gelegen tussen de bossen. Maar het oude materiaal heeft ook een keerzijde. „Het maakt Edon waarom het Edon is”, zegt vice-voorzitter Wouter Tijssen. „We hebben de laagste contributie van Zwolle, maar die moet omhoog als je dingen zoals het veld wilt aanpakken.”

  Personeelsvereniging
  Met nog maar twee teams in competitie wordt het echter een moeilijk verhaal om de benodigde pecunia op te hoesten. Want in de zomer viel de hoofdmacht uit elkaar, en haakte een aantal sponsoren af.

  Waarbij moet worden meegerekend dat Edon, van oudsher de personeelsvereniging van Essent, tot nu toe niets hoefde te betalen voor gebruik van de accommodatie. Bij Essent-opvolger Enexis denken ze daar iets anders over. Waarbij Tijssen benadrukt: „Het is niet opeens zo dat Enexis nu wil dat we betalen. We zijn sinds februari in gesprek. We wisten dat dit moment een keer ging komen.” Tijssen hoopt daarom dat er snel weer een eerste elftal komt, dat sponsoren aantrekt. Maar of dat reëel is?

  Sommige clubs
  Het bestuur van de club wil deze week de leden bij elkaar roepen om te peilen wat ze willen. „Dat willen we duidelijk hebben. Sommige clubs kunnen niet bestaan met zevenhonderd leden, wij hebben er niet eens zeventig. Daar moeten we ook naar kijken. Ik ben heel benieuwd.”

  „De kans is aanwezig dat het in de zomer klaar is. We moeten meer leden hebben die de club willen dragen, actief zijn. Ik voetbal er zelf nu ook tien jaar, ik wil van deze club weer een mooie club maken. Dat is ook de reden dat ik in het bestuur zit.”