article
1.6420434
ZWOLLE - Tegen de 150 Zwollenaren bezochten dinsdagavond de informatieavond over de mogelijke komst van windmolens op bedrijventerrein Voorst in Zwolle.
Veel vragen over windmolens Zwolle
ZWOLLE - Tegen de 150 Zwollenaren bezochten dinsdagavond de informatieavond over de mogelijke komst van windmolens op bedrijventerrein Voorst in Zwolle.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/veel-vragen-over-windmolens-zwolle-1.6420434
2016-09-20T19:25:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6420961.1485235554!image/image-6420961.JPG
Zwolle,Milieu en grondstoffen,Scania,Hogeschool Windesheim,Blauwvinger Energie,windmolens,top,hermes
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Veel vragen over windmolens Zwolle

Veel vragen over windmolens Zwolle

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Deze maquette maakt niet de hoogte van de windmolen inzichtelijk, maar staat volgens de maker André van den Akker voor het principe: er is wind-energie nodig als we onze kinderen een schone toekomst willen geven.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   "Er is wind-energie nodig als we onze kinderen een schone toekomst willen geven" willen de makers met deze miniatuur opstelling duidelijk maken.
   Fotograaf
  ZWOLLE - Tegen de 150 Zwollenaren bezochten dinsdagavond de informatieavond over de mogelijke komst van windmolens op bedrijventerrein Voorst in Zwolle.

  Zij vuurden talloze vragen af op vertegenwoordigers van de gemeente en de initiatiefnemers van het plan voor drie windturbines: Scania, Hogeschool Windesheim en Blauwvinger Energie.

  Laatstgenoemde organisatie was blij verrast met de grote opkomst. Volgens Kees de Vries van Vereniging Blauwvinger Energie waren er vooral veel vragen over het geluid dat te verwachten is van de windmolens. Ook vroegen mensen zich af waarom er geen andere locaties in beeld zijn voor de turbines. "Ik heb veel mensen horen vragen waarom niet voor Hessenpoort gekozen is, maar dat bedrijventerrein ligt onder een laagvliegroute van defensie en komt dus niet in aanmerking. En langs de IJssel heb je te maken met de beperkingen van de Flora- en Faunawet. Over de hele gemeente bezien zijn er maar weinig gebieden die in aanmerking komen."

  Start
  De informatieavond die die opzet van een markt met standjes had, is de aftrap van een vier maanden durende 'verkenning' die uiteindelijk tot een principebesluit moet leiden. Daarna komt pas een eventuele vergunningaanvraag aan de orde. Bewoners en bedrijven worden via een klankbordgroep bij het proces betrokken.