article
1.6539986
ZWOLLE - Vandaag begint het onderzoek naar de oorzaak van de tragische brand op de woonboot. Een lastig karwei, omdat er ook asbest is aangetroffen.
Video | Asbest aangetroffen na brand op woonboot Zwolle
ZWOLLE - Vandaag begint het onderzoek naar de oorzaak van de tragische brand op de woonboot. Een lastig karwei, omdat er ook asbest is aangetroffen.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/video-asbest-aangetroffen-na-brand-op-woonboot-zwolle-1.6539986
2016-10-17T14:07:10+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6537784.1476666390!image/image-6537784.jpg
Zwolle,top
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Video | Asbest aangetroffen na brand op woonboot Zwolle

Video | Asbest aangetroffen na brand op woonboot Zwolle

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De woonboot na de brand
   Fotograaf
  ZWOLLE - Vandaag begint het onderzoek naar de oorzaak van de tragische brand op de woonbootEen lastig karwei, omdat er ook asbest is aangetroffen. 

  In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit op de woonboot. Een man van 70 en een vrouw 64 jaar, overleden ter plekke. Toen de brandweer bij de boot op het Almelose kanaal aankwam, troffen ze de twee bewoners en hun hond levenloos aan. 

  Buiten bewustzijn
  De slachtoffers werden korte tijd later door de brandweer van bed gehaald, terwijl het vuur aan de andere kant van de boot voortraasde vanuit de woonkamer. Ze bleken al overleden. "Waarschijnlijk zijn ze door het inademen van rook buiten bewustzijn geraakt", aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio IJsselland.

  Steekvlammen
  Buurman Mario was een van de eersten die de brand rond 02.30 uur opmerkte. "Ik hoorde geknetter en toen ik buiten ging kijken kwamen er al grote vlammen via het dak naar buiten. Toen het via de voordeur niet lukte ben ik naar de achterkant gegaan. Ik heb op de ramen gebonsd en geroepen, maar ik hoorde niks. Opeens was er een explosie en een angstaanjagend gesis. Toen durfde ik ook niet meer terug en heb ik me in het water laten zakken."

  Bloemen
  De woonboot ligt pal naast een fietspad. Veel nieuwsgierigen stappen maandagmiddag even af, vaak hoofdschuddend, om de schade op te nemen. Een enkeling legt bloemen bij het hek. ,,Het was echt een heftige brand, zag ik op internet", zegt een oudere man. "Wat een drama voor die mensen."  

   

  Uitgelichte video

  Afbeelding