article
1.6605006
ZWOLLE - Toch een ijsbaan voor de Zwollenaren dit jaar. Vanaf 20 november ligt er op het Rode Torenplein een grote ijsbaan met glazen wanden en een transparant dak.
Zwolle krijgt toch een ijsbaan
ZWOLLE - Toch een ijsbaan voor de Zwollenaren dit jaar. Vanaf 20 november ligt er op het Rode Torenplein een grote ijsbaan met glazen wanden en een transparant dak.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zwolle-krijgt-toch-een-ijsbaan-1.6605006
2016-11-03T10:37:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4294706.1418025429!image/image-4294706.jpg
Zwolle,Lokaal Thema ST,IJsbeeldenfestival,IJsbaan,Winter in Zwolle,top
Zwolle
Home / Regio / Zwolle / Zwolle krijgt toch een ijsbaan

Zwolle krijgt toch een ijsbaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZWOLLE -  Toch een ijsbaan voor de Zwollenaren dit jaar. Vanaf 20 november ligt er op het Rode Torenplein een grote ijsbaan met glazen wanden en een transparant dak.

  De baan ligt er tot eind januari en maakt onderdeel uit van het Winterfestival 'Winter in Zwolle'.

  Activiteiten
  In de maand december worden op diverse pleinen in de binnenstad activiteiten georganiseerd. Zo is er op 10 december Een Alternatieve Kerstmarkt van Hogeschool Windesheim (Gr. Kerkplein), 7 december een kerstconcert-diner met Mathilde Santing en Wouter Penris (De Spiegel), 17 december Kerst in Zwolle op twintig verschillende locaties in de binnenstad met daarbij de grootste Kerststal van Europa (Gote Kerkplein), 18 december onthulling van de winnaars van de Wensboom (Nieuwe Markt), een Santa Run (Achter de Broeren en binnenstad), Kerst-foodmarkt (Grote Kerkplein) en 21,22,23 december een Gilden festival (Broerenkerkplein).

  WinterWorld
  In eerste instantie zag organisator Sander Dol een ijsbaan niet zitten. Het zou te duur zijn, te weinig opleveren en niet origineel genoeg zijn. Hij is van gedachten veranderd. "Ik had een vooroordeel ten aanzien van een ijsbaan in een dichte tent. Maar ik ben een kijkje gaan nemen in Hengelo bij WinterWorld van ondernemer Freddy Scheffer en het zag er spectaculair uit. Ik hoorde in de wandelgangen ook dat dit voor Zwollenaren een echt wintergevoel oproept."

  De organisatie van het Winterfestival, waar onder meer de gemeente Zwolle en ondernemers zich in hebben verenigd, draagt 30.000 euro bij aan de ijsbaan. "Reken erop dat de totale kosten neerkomen op anderhalve ton, voor Scheffer en zijn organisatie." Het plan WinterWorld - met ijsbaan, kerstmarkt en grand café - van de Twentse ondernemer Scheffer moet zo'n 70.000 à 80.000 bezoekers trekken.

  Het evenement Winter in Zwolle is bedoeld ter vervanging van het IJsbeeldenfestival, dat dit jaar van Zwolle naar Amsterdam verhuist.