article
1.6403737
RIO DE JANEIRO/ HAARLE - Frank Hosmar heeft op de afsluitende individuele vrije kür in Rio de Janeiro zijn derde Paralympische bronzen medaille van deze Spelen binnengehaald.
En Hosmar wint in Rio…..weer brons
RIO DE JANEIRO/ HAARLE - Frank Hosmar heeft op de afsluitende individuele vrije kür in Rio de Janeiro zijn derde Paralympische bronzen medaille van deze Spelen binnengehaald.
http://www.destentor.nl/sport/rio-2016/en-hosmar-wint-in-rio-weer-brons-1.6403737
2016-09-16T16:02:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5100954.1437571304!image/image-5100954.JPG
Haarle,Paardensport,paralympics,dressuur
Rio 2016
Home / Sport / Rio 2016 / En Hosmar wint in Rio…..weer brons

En Hosmar wint in Rio…..weer brons

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ruiter Frank Hosmar uit Haarle en zijn ruin Alphaville nemen in september deel aan het EK in Deauville.
   Fotograaf
  RIO DE JANEIRO/ HAARLE - Frank Hosmar heeft op de afsluitende individuele vrije kür in Rio de Janeiro zijn derde Paralympische bronzen medaille van deze Spelen binnengehaald. 

  Nadat de dressuurruiter eerder al op de individuele proef en met het team een bronzen plak had veroverd, legde de Haarlese pararuiter vrijdag op de afsluitende individuele vrije kür ook beslag op het brons. Alle vijf de paralympische medailles die Hosmar in zijn carrière behaalde, in Londen vier jaar geleden won hij twee individuele plakken, zijn van dezelfde kleur.

  Hoewel Hosmar tot de hoge score van 74,800% kwam op de individuele vrije kür gisterochtend in Rio, kon hij de Belgische Michèle Georges en de Britse Sophie Wells wederom niet bedreigen. Hij had de twee eerder op de teamtest van maandag en tijdens de individuele proef van woensdag ook al voor zich moeten dulden, waardoor het geen verrassing was dat de amazones de favorieten waren. De twee gingen met ruim twee procent over de score van Hosmar heen, waarbij George uiteindelijk de titel voor zich opeiste. In Londen vier jaar geleden was de Belgische ook al de beste.

  Hosmar gaat dus wel met een plak extra naar huis dan in Londen vier jaar geleden. Zijn toernooi in Rio zit er nu op.