article
1.6246813
MAASSLUIS - Staphorst is in de wedstrijd om de Supercup keihard met de neus op de feiten gedrukt. De hoofdklasser was zaterdag geen moment in staat om landskampioen Excelsior Maassluis in de problemen te brengen (4-0).
Staphorst kansloos in duel om Supercup
MAASSLUIS - Staphorst is in de wedstrijd om de Supercup keihard met de neus op de feiten gedrukt. De hoofdklasser was zaterdag geen moment in staat om landskampioen Excelsior Maassluis in de problemen te brengen (4-0).
http://www.destentor.nl/sport/sport-regio/sport-regio-zwolle/staphorst-kansloos-in-duel-om-supercup-1.6246813
2016-08-06T15:45:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6246814.1470498214!image/image-6246814.JPG
Overijssel,top
Sport regio Zwolle
Home / Sport / Sport regio / Sport regio Zwolle / Staphorst kansloos in duel om Supercup

Staphorst kansloos in duel om Supercup

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Excelsior Maassluis tegen Staphorst in supercup
   Fotograaf
  MAASSLUIS - Staphorst is in de wedstrijd om de Supercup keihard met de neus op de feiten gedrukt. De hoofdklasser was zaterdag geen moment in staat om landskampioen Excelsior Maassluis in de problemen te brengen (4-0).

  De ploeg van de nieuwe trainer Jan Vlap heeft duidelijk te maken met opstartproblemen. De derde week van de voorbereiding heeft twaalf tegendoelpunten opgeleverd. “Het voetbal is nog niet goed. En fysiek zijn we ook nog niet waar we moeten zijn”, beseft Vlap.

  In Maassluis stort Staphorst na een redelijk eerste kwartier door de hoeven na het openingsdoelpunt van Kevin Dercks. De kopbal van de middenvelder verdwijnt bij de tweede paal in het doel omdat Staphorst daar geen verdediger heeft geposteerd.

  In feite is de wedstrijd op dat moment al beslist. In de voorhoede dwingt Staphorst niets af, het balbezit is constant van korte duur. En Excelsior toont aan dat de behaalde landstitel, na een reeks van 24 wedstrijden zonder nederlaag, met toeval niets heeft te maken. De ploeg oogt solide en barst van de kwaliteit.

  Adair Veiga Lopes zorgt met een schot van grote afstand voor 2-0, na de pauze wordt de schade via treffers van Niels Redert en Kilian Berkhout alleen nog maar groter.

  Vlap mist energie in zijn team. De onderlinge verschillen zijn ook nog groot, omdat spelers later aan de voorbereiding zijn begonnen. Middenvelder Dennis Rosink vraagt zich af of Staphorst over twee weken bij de start van de competitie al helemaal op scherp staat. “Dat kan best nog eens wat langer duren. We missen nu vijf jongens uit het team waar we vorig seizoen mee eindigden. Maar we raken niet in de war, we kennen de oorzaken voor het spel dat we nu spelen.”

  Supercup: Excelsior Maassluis – Staphorst 4-0 (2-0). 18. Kevin Dercks 1-0, 31. Adair Veiga Lopes 2-0, 51. Niels Redert 3-0, 71. Kilian Berkhout 4-0. Scheidsrechter: Bijl. Toeschouwers: 400. Gele kaart: Heuvelman, Rosink (Staphorst).

  Excelsior: Van Leeuwen; Do Rosario Almeida (75. Poeljes), Smith (79. Ringeling), Alptekin, Van der Ende; Redert, Kruithof, Dercks; Van den Berg, Veiga Lopes (79. Van Ooijen), Berkhout.

  Staphorst: Krijnen; Kroes (64. Talen), Koster, De Jong, Heuvelman (59. Crediet); Van ’t Ende, Mijnheer (64. Kin), Rosink; Brakke, Fidom, Van der Meer.