article
1.2815397
APELDOORN - Cupa heeft gistermiddag in de vijfde klasse G met 1-3 gewonnen van WWNA. WWNA begon de wedstrijd offensief, maar moest toestaan dat Cupa het initiatief overnam.
Tuinstra kan het nog altijd
APELDOORN - Cupa heeft gistermiddag in de vijfde klasse G met 1-3 gewonnen van WWNA. WWNA begon de wedstrijd offensief, maar moest toestaan dat Cupa het initiatief overnam.
http://www.destentor.nl/sport/tuinstra-kan-het-nog-altijd-1.2815397
2008-09-22T04:54:47+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.2815399.1350857421!image/image-2815399.JPG
Grootapeldoorn,Apeldoorn - Cupa Heeft Gistermiddag In De Vijfde Klasse G Met
Sport
Home / Sport / Tuinstra kan het nog altijd

Tuinstra kan het nog altijd

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   WWNA-speler Joey Ensing probeert een sliding van een Cupa-speler te ontwijken. foto Hans van de Vlekkert
  APELDOORN - Cupa heeft gistermiddag in de vijfde klasse G met 1-3 gewonnen van WWNA. WWNA begon de wedstrijd offensief, maar moest toestaan dat Cupa het initiatief overnam.

  Remco de Boer toonde zich voor rust twee maal attent voor het doel, waardoor er met 0-2 gerust werd. Na rust verzuimde Cupa uit te lopen, maar maakte Jan de Croon wel de 0-3. In blessuretijd kon WWNA via Joey Ensing iets terug doen: 1-3.

  WWNA-trainer Ger Jan de Velde Harsenhorst: ,,We hebben echt te weinig gebracht, terechte nederlaag.'' Cupa-trainer Gerton te Winkel beaamde dat: ,,Het was echt een kansenfestival, we hebben verdiend gewonnen. Alleen die kansen moeten er gewoon in, wil je vijfde-klassewaardig blijven.''

  Alexandria en Emst deelden de punten: 2-2. Emst begon uitstekend en kwam via Gerben van Essen op 0-1. Na 37 minuten werd de wedstrijd een half uur gestaakt, door een blessure van de scheidrechter. Er moest een nieuwe leidsman komen en toen die eenmaal gearriveerd was herpakte Alexandria zich en maakte het de gelijkmaker via Bjorn Modderkolk. Een vrije trap van Marco van Schieveen in de tweede helft leverde Alexandria de voorsprong op. Een kopbal van Thijs Post bracht beide ploegen weer naast elkaar. Alexandria-trainer Barry Alberts: ,,Emst was de betere ploeg, maar wij hebben hard geknokt voor de punten.'' Emst-trainer Ron Holman: ,,We hebben vandaag twee punten verspeeld, we hadden veel meer balbezit. En hadden vaker moeten scoren.''

  Orderbos hield een punt over bij IJsselstreek: 4-4. Ze begonnen zwak en stonden al na een half uur spelen met 3-0 achter. Daarna herpakte Orderbos zich en maakte eerst Alex Hoksbergen en daarna speler/trainer Roberto Tuinstra de 3-1 en 3-2. Na rust was het direct weer gelijk via Hoksbergen en werd Kay van de Meer met twee maal geel van het veld gestuurd. IJsselstreek maakte de 4-3, maar Orderbos toonde veerkracht via nogmaals Hoksbergen: 4-4. De ploeg bleef met tien man overeind en had het zelfs nog kansen op de 4-5. Tuinstra: ,,We hebben veerkracht en mentaliteit getoond.''

  SHE verloor bij Go Ahead met 4-1. De ploegen waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar, maar SHE ging rusten met een 2-1 achterstand. De Hallse ploeg probeerde de gelijkmaker te forceren maar zag Go Ahead nog twee maal toeslaan. Trainer Erwin van Brink: ,,We hadden meer verdiend, we zitten er tegenaan.''

  Twello kreeg Terwolde op bezoek en won met 6-1. Na een kwartier leidde Twello al met 1-0, maar de ruststand was toch in evenwicht. Na rust was het de 'Sietze Stamhuis show', hij trof drie maal doel. Ook Tjeerd en Hans Bos maakten een doelpunt, met als gevolg de 6-1 eindstand.

  De zege was enigszins geflatteerd te noemen omdat vooral het eerste kwartier na rust Terwolde een aantal goede kansen had om op voorsprong te komen. Bovendien ging Roy Eekhuis met een rode prent naar de kant voor een stevige sliding, waardoor Twello met tien man kwam te staan.