article
1.6204088
Ajax-talent Django Warmerdam meldt zich net op tijd in Zwolle en reist met nieuwe club naar Griekenland voor wedstrijd tegen Panathinaikos.
PEC Zwolle met 22 spelers naar Athene
Ajax-talent Django Warmerdam meldt zich net op tijd in Zwolle en reist met nieuwe club naar Griekenland voor wedstrijd tegen Panathinaikos.
http://www.destentor.nl/sport/voetbal/pec-zwolle/pec-zwolle-met-22-spelers-naar-athene-1.6204088
2016-07-19T10:49:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.211059.1444638171!image/image-211059.jpg
Zwolle,Sport,pec zwolle,hermes
PEC Zwolle
Home / Sport / Voetbal / PEC Zwolle / PEC Zwolle met 22 spelers naar Athene

PEC Zwolle met 22 spelers naar Athene

Reacties
Reageer
  Ajax-talent Django Warmerdam meldt zich net op tijd in Zwolle en reist met nieuwe club naar Griekenland voor wedstrijd tegen Panathinaikos.

  Zwolle

  Trainer Ron Jans betrad dinsdagochtend met 22 spelers het vliegtuig naar Athene, waar PEC Zwolle woensdagavond een oefenduel speelt tegen Panathinaikos. Onder hen de meest recente aanwinst Django Warmerdam.

  De talentvolle verdediger stapt per direct over naar PEC Zwolle, dat hem voor een jaar huurt van Ajax. De laatste plooien in de onderhandelingen werden gisterochtend gladgestreken, waarna Warmerdam tijdens de traditionele fotopersdag zijn gezicht mocht tonen op de selectiefoto. ,,Ik ben blij dat we hem hebben binnengehaald'', stelde Jans. De oefenmeester wist dat de linker verdedigingsflank onderbezet was bij PEC Zwolle na het vertrek van Thomas Lam naar Nottingham Forest. Nu ook Feyenoord-huurling Calvin Verdonk in Duitsland verblijft op het EK -19 jaar is de spoeling dun.

  ,,Als persoon past deze jongen ook echt bij de groep. We hebben hem al langer in het vizier. Ik heb hem in januari al een keer bekeken toen hij met Jong Ajax speelde tegen Almere City. Warmerdam is een welkome aanvulling op de bestaande selectie.''

  De twintigjarige Warmerdam kan zowel centraal als op links in de verdediging uit de voeten. De defenseur gaat bij PEC Zwolle samenspelen met Queensy Menig, die eveneens wordt gehuurd van Ajax. ,,Veel jonge spelers hebben het in het recente verleden goed gedaan bij PEC Zwolle'', wist Warmerdam, die maandag vooral de zijde zocht van oud-Ajacied Philippe Sandler. ,,Met die jongens heb ik ook gesproken over PEC Zwolle en zij waren vol lof. Ik denk dat dit een mooie tussenstap is in mijn carrière.''

  Oostenrijk

  Want Warmerdam hoopt de komende jaren alsnog door te breken bij Ajax, dat ook toekomst ziet in de verdediger. De afgelopen weken was hij met de hoofdmacht van trainer Peter Bosz mee naar Oostenrijk. ,,Het was mooi om mee te maken, maar de kans op speelminuten is nu nog wat klein bij Ajax.'' Eind vorige week zat hij om tafel met PEC-directeur Gerard Nijkamp. ,,Zijn verhaal sprak me aan en ze wilden me graag hebben. Natuurlijk wil ik ooit slagen bij Ajax, ik speel vanaf mijn zevende bij de club en heb daar niet voor niets mijn contract verlengd tot 2018. Maar ik moet nu minuten maken in de eredivisie. Daarom past Zwolle goed op mijn pad.''

  Met Warmerdam kwam het aantal selectiespelers dat meereisde naar Athene op 22. Behalve EK-ganger Verdonk, ontbreken ook de geblesseerden Wouter Marinus, Rick Dekker en Gustavo Hebling op de trip naar Griekenland. Verdediger Sander van Looy uit Epe maakte tot dusver een prima indruk in de voorbereiding en kreeg ook een plekje in het keurkorps van Jans. ,,Net als Ryan Thomas'', vult de trainer aan. ,,Het is goed om te zien dat de geblesseerden aanhaken. Mustafa Saymak en Thanasis Karagounis hebben afgelopen vrijdag een prima 45 minuten gespeeld. Zo ver is Thomas nog niet, maar hij gaat ook gauw weer wat minuten maken.''

  Selectie PEC Zwolle voor duel met Panathinaikos in Athene:

  Mickey van der Hart, Kevin Begois, Mike Hauptmeijer, Bram van Polen, Ted van de Pavert, Bart Schenkeveld, Dirk Marcellis, Philippe Sandler, Josef Kvida, Tarek Evre, Sander van Looy, Django Warmerdam, Wout Brama, Mustafa Saymak, Hachim Mastour, Youness Mokhtar, Kingsley Ehizibue, Thanasis Karagounis, Stef Nijland, Annas Achahbar, Queensy Menig, Max de Boom.