Volledig scherm
© Ginopress

Video | Brand in leegstaand schoolgebouw op Urk

URK - In een leegstaand noodgebouw waar vroeger de Wilhelminschool zat aan de Oslolaan op Urk is maandagavond laat brand uitgebroken. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Wel was er sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer heeft alle ruiten van het gebouw ingeslagen om het pand te ventileren en de rook weg te krijgen.

Na een half uur was de brand geblust. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

In een leegstaand noodgebouw waar vroeger de Wilhelminschool zat aan de Oslolaan op Urk is maandagavond laat brand uitgebroken. Zie ook: http://www.destentor.nl/regio/urk/brand-in-leegstaand-schoolgebouw-op-urk-1.6821916
  1. Helft van gemeenten betaalt te vaak te laat

    Helft van gemeenten betaalt te vaak te laat

    Iets meer dan de helft van de gemeenten in deze regio betaalt zijn rekeningen te vaak te laat. De overheid hanteert als norm dat 90 procent binnen 30 dagen betaald moet zijn. Dat lukt er maar weinig. Dalfsen doet het het best met 99 procent op tijd betaald. De meeste leveranciers krijgen binnen 14 dagen hun geld. Urk sluit de ranglijst in deze regio met slechts 70% op tijd betaald, blijkt uit een overzicht dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Flevoland