Volledig scherm
Foto: Marco van den Berg

Wat gebeurde er tijdens de stroomstoring?

HARDERWIJK/NUNSPEET - In het gebied waar vanmiddag de stroom uitviel, reageerden mensen wisselend.

Veel winkels waren tijdelijk dicht. Daar kwamen briefjes op de deur. Bij een jeanswinkel in de Donkerstraat kregen bezoekers tijdens de storing 20 procent korting.

Een groot aantal bezoekers had in eerste instantie niets door; op de Markt, die volstaat met terrassen, werd het bier nog rijkelijk bediend. In het oude stadhuis ging een trouwceremonie gewoon nog door.

Maar nadat duidelijk werd dat de hele regio zonder stroom zat (met dank aan de mensen die wel bereik op hun telefoon hadden) nam de ongerustheid toch toe. Was dit een aanslag? Bovendien: Harderwijk zat afgelopen zondag al acht uur zonder water. Dit is wel opeens heel veel rampspoed in een week.

Bij ijssalon Everto werd ook gevreesd voor de bakken met schepijs; de storing moest niet te lang duren, want dan zouden er alleen nog maar milkshakes verkocht kunnen worden. Bij de pikdonkere bibliotheek in Harderwijk brandde een enkel noodlichtje. Bezoekers mochten wel gewoon naar binnen.

Ook supermarkt Albert Heijn sloot de deuren; de bouwvakkers die bezig zijn met een grote verbouwing gingen overigens wel gewoon door met hun werk.

Volledig scherm
De Hema in Harderwijk sloot even voor 16:00 uur de deuren. Foto: Marco van den Berg
Volledig scherm
© GinoPress B.V.
  1. Regenbui zorgt voor problemen bij hoogwatergeul

    Regenbui zorgt voor problemen bij hoogwatergeul

    Bij de Tolbrug, de ingang van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, ontstond woensdagmiddag even paniek toen door een hevige regenbui de kleilaag aan het begin en eind van de brug wegspoelde. Doordat er de afgelopen tijd erg weinig neerslag is gevallen, waren de pijpjes die het water van de brug moeten afvoeren verstopt geraakt. En daardoor spoelde al het regenwater van de brug af. De kleilaag waarmee de brug is aangesloten op de weg was daar niet tegen opgewassen. 

Veluwe