Dreiumme Warnsveld snel weer vol

WARNSVELD - Het voormalig Etos-pand op winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld krijgt een nieuwe gebruiker: Kruidvat. Daarmee is een van de meest prominente panden binnenkort weer gevuld. Ook komt er een nieuwe horeca-zaak.

Etos sloot ongeveer een half jaar geleden de deuren. Kruidvat heeft het oog laten vallen op het leegstaande pand omdat het een groter vloeroppervlak heeft dan de huidige winkel. Bovendien is de ligging centraler, zegt woordvoerder José Mes van het moederbedrijf van Kruidvat. Op 9 november moet de winkel op de nieuwe plek opengaan.

Voor een groot deel van het pand dat Kruidvat achterlaat heeft Sectie5 ook een huurder gevonden. Zoals de zaken er nu voor staan, opent daar aan het eind van het jaar een Kwalitaria; een eetgelegenheid. ,,Er is nog geen definitieve overeenstemming, maar het is zeer aannemelijk dat het lukt'', zegt Roel van Binsbergen van Sectie5.

Door de verschuiving is Dreiumme straks weer nagenoeg zonder leegstand.

  1. Stichting cultuur lijkt van de baan

    Stichting cultuur lijkt van de baan

    De stichting Cultuur en Erfgoed in Zutphen komt er waarschijnlijk niet. Eind vorig jaar werd door de gemeenteraad besloten tot het oprichten van zo’n stichting, die een jaarlijks budget van 150.000 euro voor incidentele subsidies aan festivals en andere culturele projecten zou gaan beheren en verdelen. Bovendien was het de bedoeling een cultuurmakelaar aan te stellen die zich onder de hoede van de stichting zou gaan richten op versterking en vernieuwing van het cultuurklimaat in Zutphen. Daarmee moest een bijdrage worden geleverd aan het aantrekkelijker maken van Zutphen voor krachtige inwoners, één van de speerpunten van het gemeentebestuur.

Zutphen