Volledig scherm
De parkeerplaats op het 's Gravenhof in Zutphen. (Bron: Google Street View)

Ondernemers niet blij met plan autovrij 's Gravenhof Zutphen

ZUTPHEN - Een motie over het autovrij maken van 's-Gravenhof in Zutphen kan niet op veel enthousiasme rekenen bij ondernemers. GroenLinks stelde onlangs een motie op waarin het college wordt opgeroepen om op korte termijn met een voorstel te komen voor een autovrij 's-Gravenhof.

Dat voorstel zou uiterlijk 1 maart aan de gemeenteraad moeten worden voorgelegd volgens de motie, die mede wordt ingediend door PvdA, Stadspartij en Lijst van Vliet.

Binnenstadsmanager Remco Feith begrijpt niet waarom er nu een deadline wordt gesteld aan het college van burgemeester en wethouders en vindt dat er eerst maar eens gewacht moet worden op een integraal plan voor het centrum. Feith:"Het zou ook moeten gaan over parkeren op de Houtwal en de door ondernemers gewenste brug over de Vispoortgracht. Doe het in de goede volgorde en ga nu niet eenzijdig een deadline stellen.''

  1. Kavak na zwaar jaar terug op oude plek

    Kavak na zwaar jaar terug op oude plek

    Vandaag precies een jaar geleden staarde Zutphenaar Mehmet Kavak vol ongeloof naar zijn pizzeria aan de Houtmarkt 53 in Zutphen. Een brand die ’s ochtends is uitgebroken, naar later blijkt bij een vrieskist in de kelder van het pand, grijpt snel om zich heen en heeft een verwoestende uitwerking. De met veel voertuigen uitgerukte brandweer heeft bijna de hele ochtend nodig om het vuur onder controle te krijgen en na die tijd is er weinig over van Pizza Place.

Zutphen