Volledig scherm
© Johannes Rutgers

Reizigers redden zich zonder treinen in Zutphen

ZUTPHEN - De stremming van het treinverkeer in Zutphen heeft dit weekend niet geleid tot grote problemen.

Spoorbeheerder ProRail voert sinds vrijdagavond meerdere werkzaamheden uit in en rond Zutphen. Daardoor rijdt er geen enkele trein vanuit of naar de IJsselstad.

Niet alle reizigers blijken daarvan op de hoogte; een enkeling gaat nietsvermoedend toch een van de perrons op. Maar wie te horen krijgt wat er aan de hand is, reageert met begrip.

Bussen vervoeren de reizigers in de verschillende richtingen. Ook daar is de sfeer rustig.

Volledig scherm
Er is een tijdelijke incheck-paal geplaatst bij de plek waar de bussen vertrekken, © Johannes Rutgers
Volledig scherm
Een enkele verdwaalde reiziger waagt zich toch op het perron. Vergeefs: er vertrekt geen enkele trein uit Zutphen. © Johannes Rutgers
  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen