Volledig scherm
© PZC

Steun voor minder auto's op 's-Gravenhof

ZUTPHEN - Een meerderheid van de gemeenteraad in Zutphen wil dat het aantal parkeerplaatsen op 's-Gravenhof wordt afgebouwd.

Het college van burgemeester en wethouders Zutphen moet een plan van aanpak maken voor de geleidelijke afbouw van de parkeerplaatsen op 's-Gravenhof. Dat is opgedragen in een motie van GroenLinks, PvdA, Stadspartij en Lijst van Vliet, die in eerste instantie was gericht op het geheel autovrij maken van het oudste plein van Zutphen. Dat voorstel werd echter veranderd in een oproep tot het autoluw maken van 's-Gravenhof nadat een geheel autovrij plein politiek niet haalbaar bleek.

Autoluw
Een meerderheid in de gemeenteraad ziet een autoluw plein wel zitten. En staat ook achter de oproep aan het gemeentebestuur om met bewoners en andere belanghebbenden in de binnenstad in overleg te gaan over het verminderen van het aantal parkeerplaatsen. Bovendien moet het plan voor 's-Gravenhof betrokken worden bij enkele andere plannen voor de zogeheten Zuidpoort van de stad.

Wethouder
De gevolgen van het plan voor 's-Gravenhof moeten wat diverse partijen betreft goed in kaart worden gebracht. De indieners van de motie zijn het daar mee eens, maar willen wethouder Coby Pennings aansporen haast te maken met de plannen voor de binnenstad. Veel raadsleden hebben namelijk het gevoel dat de behandeling van die plannen veel te lang duurt, ook al omdat volgend jaar het vernieuwde onderkomen van de Zutphense musea aan het plein open gaat. Het college moet uiterlijk 1 maart aan de gemeenteraad rapporteren over een nieuw plan van aanpak.

Zutphen