Volledig scherm
© Thinkstock

Stukje gemeentegrond bij tuin vaker mogelijk

ZUTPHEN - In de hele Zuidwijken in Zutphen is het over enige tijd mogelijk een stukje gemeentegrond te kopen, om bij de eigen tuin te trekken. De rest van Zutphen volgt mogelijk daarna. Een proef hiermee lijkt aan de verwachtingen te voldoen, hoewel de gemeente er nu nog eerst extra geld in moet steken.

In de praktijk gebruiken sommige huishoudens al jaren een stukje openbare grond. Zonder dat ze daar ooit toestemming voor kregen, laat staan dat ze daar voor betaald hebben. De gemeente Zutphen wil dat soort situaties officieel regelen. De betreffende bewoner betaalt voor de grond en krijgt daarmee ook zwart op wit het eigendom. De gemeente Zutphen grijpt die operatie aan om ook andere mensen de kans te bieden zo'n stukje 'snippergroen' over te nemen.

Belangstellenden betalen 40 euro per vierkante meter. Het gaat om percelen tot 300 vierkante meter.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen