Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Twee verdachten opgepakt voor mishandeling 17-jarige Zutphenaar

ZUTPHEN – De politie heeft twee jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling in Zutphen. Daarbij raakte een 17-jarige jongen uit Zutphen ernstig aan zijn hoofd gewond. De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Zwolle en een 21-jarige vrouw uit Zutphen.

In de nacht van zaterdag op zondag 30 oktober stond de jongen omstreeks 4.00 uur in de Laarstraat te wachten op vrienden. Toen hij in gesprek raakte met een groepje jongeren sloeg de sfeer om door een vrouw die de jongen provoceerde. Zij trapte tegen zijn fiets en sloeg hem in het gezicht.

Harde klap
Het slachtoffer kreeg kort daarna een zeer harde klap van iemand anders, waarna hij wegvluchtte richting de Beukerstraat. Het slachtoffer werd achterna gezeten door de jonge vrouw en een jongen, en ter hoogte van de SNS bank ingesloten en opnieuw geschopt en geslagen. Vrienden van het slachtoffer schoten te hulp, waarna de daders er vandoor gingen.

De politie heeft de jongen naar het ziekenhuis begeleid. Hier bleek hij zeer ernstig letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen, waaronder een verbrijzeld jukbeen. Later bleek ook dat zijn fiets was verdwenen die hij achterliet nadat hij wegrende.

Getuigenverklaringen
Met name door getuigenverklaringen kwamen de verdachten in beeld. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het slachtoffer ligt niet meer in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed.

Zutphen