Volledig scherm

Zutphen vraagt om bypass bij afsluiting Oude IJsselbrug

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft onderzoeksbureau Goudappel Coffeng opdracht gegeven te kijken naar knelpunten die volgend jaar ontstaan wanneer de Oude IJsselbrug tijdelijk wordt afgesloten. De brug gaat drie maanden dicht vanwege onderhoud en een aantal ingrijpende veranderingen.

De gemeente Zutphen voorziet bij afsluiting van de Oude IJsselbrug onder meer opstoppingen bij de rotonde N345/N348 in Brummen. Deze rotonde verbindt onder meer de Wapsumsestraat met de IJsselgouw, ofwel de weg richting de Cortenoeversebrug. Dit is de enige brug over de IJssel in de omgeving van Zutphen waar volgend jaar gedurende de werkzaamheden gebruik van kan worden gemaakt.

Om die reden heeft de gemeente Zutphen contact gezocht met de provincie Gelderland, zegt wethouder Coby Pennings. Vanuit Zutphen wordt volgens haar aangedrongen op een tijdelijke bypass, een soort verbindingsweg. Die bypass moet volgens haar de doorstroming rondom de rotonde verbeteren. "Een toezegging van de provincie hebben we nog niet." Het onderzoek dat de gemeente heeft uitgezet bij het adviesbureau gaat over alle knelpunten die ontstaan bij afsluiting van de Oude IJsselbrug en moet eventuele oplossingen aandragen. De resultaten van het onderzoek worden binnenkort verwacht.

De Oude IJsselbrug wordt medio volgend jaar uitgebreid met een extra voetpad. Daarnaast wordt onderhoud gepleegd en wordt de huidige oranje constructie blauw geschilderd.

  1. Brummen worstelt met duurzaamheid

    Brummen worstelt met duurzaamheid

    Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid heeft tegenwoordig bijna elke gemeente, maar hoe die moeten worden verwezenlijkt is een tweede. Brummen mikt er op om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn en ook daar wordt geworsteld met de vraag hoe dat te bereiken. Temeer omdat de gemeente na een aantal financieel magere jaren vooral als doel heeft om de reservepositie weer op orde te krijgen. Bovendien zijn er nog financiële onzekerheden zoals de gevolgen van de waarschijnlijke opheffing van sociale werkplaats Delta.

Zutphen