Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeenten slechter bereikbaar online

ZWOLLE - Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om niet bereikbaar te zijn per e-mail of online. Uit het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten van Wij Verdienen Beter blijkt dat Dronten, Nunspeet, Ommen en Hardenberg geen e-mailadres op hun website hebben staan, maar net als 72 andere gemeenten, enkel een formulier om online contact op te nemen.

Dit is een toename van 13 procent ten opzichte van 2015.

Wie de gemeenten Urk, Dronten, Zwartewaterland, Dalfsen, Ommen of Hardenberg een email stuurt, moet niet verwachten binnen twee dagen antwoord te krijgen. Dat lukt Staphorst en Dalfsen wel binnen een week en de rest binnen een maand.

Staphorst, Zwolle, Dalfsen en Hattem gebruiken bovendien geen neutrale aanhef bij beantwoording van vragen als de sekse van de afzender niet is aangevinkt. Die gemeenten gaan er dan vanuit dat het een man is.

Ook is er in de formulieren van gemeenten vaak maar zeer beperkte ruimte om daadwerkelijk een vraag te kunnen stellen.

  1. Primark opent haar Zwolse deuren: 'eindelijk een vestiging om de hoek'
    Video

    Primark opent haar Zwolse deuren: 'eindelijk een vestiging om de hoek'

    Het is al aardig druk om acht uur vanmorgen bij de nieuwe Primark aan de Melkmarkt in Zwolle. Buiten worden wildgeparkeerde fietsen uit het zicht verplaatst en blauwe Primarklinten gespannen. Binnen komt een onuitputtelijke rij managers van roltrappen af. Ze bewegen zich tussen kledingrekken door richting de ingang. Iers, Engels, Nederlands en Zwols klinkt door elkaar, als de laatste puntjes op de i worden gezet.

In samenwerking met indebuurt Zwolle