Brownies en DownieS
Volledig scherm
Brownies en DownieS © Brownies en DownieS

Lunchen met 'Brownies & downieS' in Zwolle

ZWOLLE - Gezelligheid, goed eten en bijzondere medewerkers. Dat kunnen we over een maand verwachten in de Diezerstraat, waar eind november een vestiging van Brownies & downieS wordt geopend.

De ondernemers hebben tot nu een klein groepje personeel om zich heen verzameld, maar ze zijn er nog niet. ,,We zoeken nog een kok en daarnaast nog meer bijzondere medewerkers. We vinden ze nu vooral via-via'', vertelt Rutger. ,,We hebben al hele enthousiaste personeelsleden, ook de ouders zijn enthousiast.'' Brownies & downieS neemt personeel met een verstandelijke beperking in dienst, maar de lunchroom draait gewoon als elke andere, op omzet.

Onhandig
Brownies & downieS komt in het pand waar voorheen de Lay-Out zat, tegenover Doppio. Franchisenemers Rutger Kanis en Tony van de Kasteele, beide 34 jaar oud, willen in een maand het pand aan de Diezerstraat omtoveren tot een lunchroom. 26 november willen ze open. De twee vrienden zijn echter beide in het bezit van twee linkerhanden. ,,Wij zijn niet heel handig, dus we laten een aannemer de verbouwing doen. We helpen waar we kunnen, bijvoorbeeld met het sloopwerk'', vertelt Rutger.

Ideale combi
Tony heeft een achtergrond in de marketing en financiën, hij wilde altijd al voor zichzelf beginnen. Daarnaast is hij niet onbekend met de horeca, dankzij zijn familie. Toen hij in Eindhoven Brownies & downieS ontdekte, ging hij direct overstag en benaderde Rutger, die zelf een zorg-achtergrond heeft. ,,Daarmee zijn we toch de ideale combi?''

Brownies & downieS heeft ruim veertig vestigingen in Nederland.

Rutger Kanis en Tony van der Kasteele zijn met hun personeel begonnen aan de verbouwing
Volledig scherm
Rutger Kanis en Tony van der Kasteele zijn met hun personeel begonnen aan de verbouwing © eigen foto

In samenwerking met indebuurt Zwolle