De politie hield op meerdere locaties in Ommen en Dalfsen een snelheidscontrole met een lasergun. Rechts: de Beerzerweg waar 60 km/u is toegestaan.
Volledig scherm
De politie hield op meerdere locaties in Ommen en Dalfsen een snelheidscontrole met een lasergun. Rechts: de Beerzerweg waar 60 km/u is toegestaan. © Thinkstock/Alex Mulder

Politie spreekt van ‘opvallende excessen’ na snelheidscontroles in Ommen en Dalfsen

De politie heeft de afgelopen dagen meerdere processen-verbaal uitgeschreven en rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingen in de gemeenten Ommen en Dalfsen. Sommige bestuurders maakten het volgens de politie wel heel bont.

31 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @ Leen van den Berg, volgens mij bent u jaloers omdat u met uw Reliant niet sneller kan dan 45 km per uur.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Anouska Van Sax, dus eigen verantwoordelijkheid hoeft niet van jou, want het rijgedrag hangt af van de controles die de politie (niet genoeg) uitvoert? Dus jij laat je altijd door anderen bepalen? 🤦‍♀️
 • Tonny Pool

  3 maanden geleden
  Er is een tijd geweest, dat dergelijke overtredingen dagelijks werden vastgesteld door een team in IJsselland. Deze politiemensen gingen dagelijks de straat op met een lasergun en maten meermalen per dag dergelijke overtredingen.
 • B Gaykema

  3 maanden geleden
  VVN heeft veel vrijwilligers die een laser gun kunnen bedienen. Iedereen kan VVN vragen om een dag metingen te laten doen. Met het resultaat in de hand kun je ermee naar het bevoegd gezag. Vaak plannen ze dan een controledag in.
 • wim koelewijn

  3 maanden geleden
  h,burger,en ook laten betalen voor het "plat" persen,niemand hoeft zich over zware,te zware straffen druk te maken, immers, als je je aan de regels houdt maakt de hoogte,lees; zwaarte van de straf toch niets uit ? Het feit dat er te waarschuwend met een beetje boete wordt opgetreden betekent dat dit nooit de kop ingedrukt wordt ! 3 en half jaar voor het doodrijden van een kindje van 4,onder invloed met een rotgang van ruim 200km.DRIE en een HALFjaar geëist..het is toch onbegrijpelijk ?
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?