Het twee weken oude katje overleefde het bijna niet. Vanwege het onderzoek dat nog lopende is heeft de politie verzocht geen foto’s de laten zien van een zichtbare kinderhandboei die hier nog om de nek van de kitten zit.
Volledig scherm
Het twee weken oude katje overleefde het bijna niet. Vanwege het onderzoek dat nog lopende is heeft de politie verzocht geen foto’s de laten zien van een zichtbare kinderhandboei die hier nog om de nek van de kitten zit. © Privéfoto

Steenwijkse Manon redt kitten met kinderhandboei om haar nek: ‘Kan dit nog steeds niet vertellen zonder te huilen’

Aan een onfortuinlijke dag voor een kitten is woensdag 2 november toch een goed einde gekomen. Het dier werd door Manon uit Steenwijk gevonden met een kinderhandboei om haar nek. De politie is nu op zoek naar de daders achter de mishandeling. En Manon? Die besloot het katje nadat het twee weken in quarantaine had gezeten bij het asiel te adopteren met haar vriend.

4 reacties

 • Marja Dekker-Geenevasen

  6 dagen geleden
  Wat een geluk dat de kitten op tijd is gevonden door dierenliefhebbers. En liefdevol door hun is opgenomen. Het had ook anders kunnen aflopen. Helaas zijn er nog steeds mensen die niet goed voor dieren zorgen en zo er mee omgaan. Wij hebben ook een zwevertje van ongeveer 4 mnd. opgenomen in huis. Zwaar ondervoed niet gechipt Na een aantal behandelingen bij de dierenarts is ze weer helemaal gezond en helemaal gewend. Met Moxi gaat het ook wel goedkomen.
 • Roy Wesselink

  7 dagen geleden
  Inderdaad, maar een nestje bestaat niet vaak uit 1 kitten, ben bang voor het lot van de rest
 • Chris Huisman

  1 week geleden
  Voor mij bent u een heldin!
 • Chris Huisman

  1 week geleden
  Voor mij bent u een heldin!