Anne Roelofsen, huisarts in Lochem, doet het woord namens de gedupeerde huisartsen in de Achterhoek: ,,Doordat Menzis zich terugtrekt, gaat de vergoeding voor ouderenzorg achteruit.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Roelofsen, huisarts in Lochem, doet het woord namens de gedupeerde huisartsen in de Achterhoek: ,,Doordat Menzis zich terugtrekt, gaat de vergoeding voor ouderenzorg achteruit.’’ © Arjan Gotink

16 huisartsen in de Achterhoek de dupe van wisseling zorgverzekeraar: ‘We hebben straks minder tijd voor u’

Ze noemen zich ‘de speelbal van de zorgverzekeraar’. Zestien huisartsen in de Achterhoek voelen zich sterk benadeeld door zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis. De noodgedwongen wisseling van zorgverzekeraar kan banen kosten en leidt tot minder tijd voor de patiënt, vertelt Anne Roelofsen. Ze is huisarts in Lochem en doet het woord namens zichzelf en haar collega’s.

10 reacties

 • Kees de Jong

  1 jaar geleden
  Hier hebben de huisartsen zelf aan meegewerkt. Alleen in het verrote systeem zijn nu de huisartsen aan de beurt om uitgeknepen te worden maar dat hebben ze over zich zelf afgeroepen… ga maar eens onderzoek doen hoe de inkomsten van huisartsen zijn opgebouwd….
 • Brandt Corstius

  1 jaar geleden
  Wat onduidelijk is waarom er niet betaald wordt naar de feitelijke opleiding van de praktijk ondersteuners, mbo of hbo. En de verplichting om met de grootste verzekeraar in de regio een contract aan te gaan riekt naar gedwongen winkel nering. Huisartsen krijgen veel meer werk, de vergrijzingsgolf komt er aan. Praktijk ondersteuners zijn dus nu en in de toekomst van groot belang. Zorgverzekeraars in Nederland zijn in WO2 ingesteld om te heersen over artsen en bevolking. Dat nooit weer.
 • M.M. Bonder

  1 jaar geleden
  Het blijft een bijzonder aparte manier van vergoeden. Beter de zorgverzekeraars schrappen en de huisartsenpraktijken rechtstreeks betalen vanuit de overheid.
 • bert oldenkamp

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij af of menzis in dit kat en muis spelletje wel aan haar zorgplicht houdt!
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Johan: Denk je echt dat andere Zorgverzekeraars veel beter zijn? Het zijn allemaal bedrijven die willen innen en zo weinig mogelijk uit willen geven. Afgelopen december heb ik mij behoorlijk verdiept in de voorwaarden en premies van alle zorgverzekeraars. Voor mij kwam het ZK er qua premie en vergoedingen toch weer het beste uit. Ik betaal al genoeg en ga niet nog meer betalen voor minder vergoedingen om een punt te maken en ondertussen andermans rekening te spekken.