Volledig scherm
De huidige locatie Beukenlaan van het Staring College. © Peter Zandee

2 opties open voor nieuwbouw Staring College in Borculo

BORCULO - Voor de nieuwbouw van het Staring College in Borculo zijn er twee opties: het wordt óf de locatie Beukenlaan, waar de huidige school ook staat, óf de velden van sportpark de Wildbaan. Begin 2020 hakt de gemeente Berkelland de knoop door.

De twee mogelijke locaties zijn het resultaat van een haalbaarheidsonderzoek naar huisvesting van de school dat het afgelopen jaar is uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Het komende halfjaar wil Berkelland gebruiken om de twee scenario’s verder te onderzoeken en vooral ook om te praten met alle betrokken partijen. Omwonenden, maar bijvoorbeeld ook voetbalclub Reünie die gevestigd is op sportpark de Wildbaan aan de Haarloseweg. „De twee locaties die als beste naar voren zijn gekomen uit het rapport doen weinig voor elkaar onder”, aldus de Berkellandse onderwijswethouder Maikel van der Neut. 

De school wil al langere tijd de locatie Herenlaan samenvoegen met de locatie Beukenlaan in een nieuw gebouw, waar onderwijs kan worden gegeven aan rond de vierhonderd leerlingen. De locatie Herenlaan bevindt zich op het vroegere Leo Stichtingterrein ‘Klein Borculo’, enkele kilometers buiten Borculo. 

In het haalbaarheidsonderzoek werden ook de opties onderzocht om het huidige gebouw aan de Beukenlaan te renoveren en om nieuw te bouwen aan de Graaf Wichmanstraat. Deze opties zijn echter afgevallen.

„Het gebouw moet vooral functioneel zijn voor het onderwijs dat we willen bieden”, vertelt Carlien Krist, bestuurder van het Staring College. „Met name de praktijkruimten moeten goed aansluiten bij moderne beroepen, denk aan smart technology. Dit geldt net zo goed voor de zorg of economische beroepen, waar ook andere eisen aan worden gesteld.” De schoolbestuurder hoopt dat de nieuwe school in het schooljaar 2022/2023 in gebruik kan worden genomen.  

Achterhoek