Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

24-jarige Dinxperlose met wietkwekerij krijgt werkstraf en moet 8.000 euro betalen

DINXPERLO - Een 24-jarige Dinxperlose met forse schulden dacht met het opzetten van een wietkwekerij uit de financiële problemen te komen. Na een anonieme melding viel de politie in juli vorig jaar haar huis binnen.

In de aanbouw vonden agenten een hennepkwekerij met 94 plantjes. De Dinxperlose en haar vriend werden aangehouden.

Haar inmiddels ex-vriend had er niets mee te maken en ze had alles alleen opgezet, benadrukte ze diverse keren tijdens de zitting bij de politierechter. Ze bekende, maar zei dat het minder lang had geduurd. Ook bestreed ze dat er al een keer was geoogst. De vrouw zei dat ze er geen geld mee had verdiend.

‘Ze zat twee dagen vast’

De officier van justitie zag dat anders. Aangetroffen hennepresten, kalkafzetting op potten en stof op de koolfilters waren genoeg om uit te gaan van zeker één oogst. Ze eiste een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 11.000 euro, gelijk aan het bedrag dat de Dinxperlose met de wiet-handel verdiend zou hebben.

De advocaat bepleitte een lagere werkstraf en vond dat de politierechter de ontnemingsvordering zou moeten afwijzen. ,,Mijn cliënte heeft direct openheid van zaken gegeven. Er is niet geoogst en ze heeft er geen cent aan verdiend. Ze zat twee dagen vast, dat heeft veel indruk gemaakt. Dat was heel heftig en kan ook als straf worden gezien.''

Nog 8.000 euro betalen

De rechter veroordeelde de vrouw tot een werkstraf gelijk aan de eis. Omdat de Dinxperlose, met een blanco strafblad, inmiddels 3.500 euro aan de energieleverancier terugbetaalde, moet ze van de rechter nog 8.000 euro betalen. De ex-vriend moet nog voorkomen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek