Basisschool de Meeander in Heelweg, een van de potentiële nieuwe monumenten in Oude IJsselstreek
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool de Meeander in Heelweg, een van de potentiële nieuwe monumenten in Oude IJsselstreek © theo kock

39 nieuwe monumenten in Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - Oude IJsselstreek is binnenkort mogelijk 39 gemeentelijke monumenten rijker. Het gaat voor een belangrijk deel om panden en objecten uit de wederopbouwperiode (1940 - 1965). De eigenaren van de panden hebben tot woensdag 16 oktober de tijd om te reageren op de aanwijzing tot monument.

Oude IJsselstreek telt nu 41 rijksmonumenten en 218 gemeentelijke monumenten. Dit zijn onder andere woonhuizen, kerken, scholen en boerderijen die een bijzondere waarde hebben en daarom beschermd worden. De groeiende waardering voor de architectuur uit de wederopbouwperiode heeft Oude IJsselstreek doen besluiten om potentiële nieuwe monumenten in de gemeente te inventariseren. Dat leverde een lijst van 39 objecten, panden en terreinen op om aan te wijzen als gemeentelijk monument.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Achterhoek