Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

8000 kaarten voor vrijdag van Zwarte Cross opnieuw in verkoop

LICHTENVOORDE – Voor de Zwarte Cross van 2019 gaan zaterdag om 11.00 uur ruim achtduizend dagkaarten voor de vrijdag opnieuw in de verkoop. Het gaat om tickets die vanwege eerdere dubbele bestellingen zijn ingenomen door de festivalorganisatie.

Die gaf eerder al toe dat het verloop van de kaartverkoop zaterdag niet de schoonheidsprijs verdiende. Alle kaarten voor de Zwarte Cross waren binnen no-time uitverkocht. De website van het evenement raakte overbelast. Het gevolg: veel geïnteresseerden konden niet afrekenen of het betalingssysteem niet eens bereiken.

‘Om taferelen als die van afgelopen zaterdag te voorkomen, gaan we met een wachtrij werken waar bezoekers bij grote drukte in komen te staan’, schrijft de organisatie. ‘Wij hebben er het volste vertrouwen in dat het komende zaterdag voorspoedig gaat verlopen.’

‘Goed nieuws’

Voor mensen die nog een kaartje willen hebben voor de Zwarte Cross zijn de ruim achtduizend kaarten die nu nog over zijn ‘goed nieuws’, beseft de organisatie. Maar: ‘De vraag blijkt vele malen groter dan het aanbod, dus deze kaarten zullen waarschijnlijk niet lang beschikbaar blijven’. Zonder technische problemen zou de Zwarte Cross afgelopen weekeinde zelfs al binnen een kwartier zijn uitverkocht, in plaats van binnen een uur, luidt de boodschap.

Achterhoek