Volledig scherm
PREMIUM
Mini-windturbines op het dak van een bedrijfspand. © Wikimedia

Aalten wijst miniturbines en kleine windmolens af

AALTEN - Kleine windmolens en windturbines hebben een te laag rendement, zijn te duur en wekken te weinig elektriciteit op. Aalten is technisch ongeschikt voor kleine molens, de gemeente wil daarom het bestemmingsplan niet aanpassen om ze mogelijk te maken.

Dat krijgt de gemeenteraad van Aalten te horen van het college van B en W. Het voorstel van CDA-er Gerrit Assink is afgewezen. Het raadslid is teleurgesteld. ,,Als we alleen naar het rendement kijken komen we er nooit”, zegt Assink, verwijzend naar het doel van de Achterhoekse gemeenten om in 2030 energieneutraal te zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek