Rivier de Berkel meandert ten westen van Almen. Hier moet de nieuwe brug voor landbouwverkeer worden aangelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Rivier de Berkel meandert ten westen van Almen. Hier moet de nieuwe brug voor landbouwverkeer worden aangelegd. © Arjan Gotink

Aanleg van ‘dure’ brug speciaal voor boeren in Almen op losse schroeven: ‘Kunnen we nog terug?’

Een nieuwe brug voor landbouwvoertuigen over rivier de Berkel in Almen is plots geen uitgemaakte zaak meer. Raadsleden van de gemeente Lochem zijn aan het twijfelen gebracht en hebben bedenktijd nodig. Vooral door het kostenplaatje van 1 miljoen euro en het feit dat slechts twee boeren er gebruik van zullen maken.

10 reacties

 • Ron Selling

  2 maanden geleden
  @ Leo Vriend, ik vind 6 ton ook al teveel voor slechts 2 boeren die er gebruik van zouden maken. Verder schrijft u dat het geen natuurgebied is terwijl ik toch gewoon lees dat de provincie toestemming moet geven omdat het om beschermd (notabene) natuurgebied gaat. En de toegangswegen liggen er inderdaad maar de eigenaren willen niet meewerken aan het plan. Allemaal goede redenen om van het plan af te zien naar mijn idee.
 • A. Verkerk

  2 maanden geleden
  1 miljoen Euro gemeenschapsgeld voor 2 boeren? Met alle respect, dit kan toch niet waar zijn? Wat is er mis met ruilverkaveling? Of is dat iets uit de vorige eeuw?
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Ik vind het ook jammer voor het aanzien van de natuur daar. Je wilt niet meer beton zien in de Berkelvallei. Daarbij zal elke brug wandelaars aantrekken. Met honden. Etc. Daarbij stopten afgelopen jaren massaal boeren met hun onderneming, wie zegt dat dat hier niet gaat gebeuren. Mogelijk kan dit door ruilverkaveling worden opgelost.
 • JS van Katwijk

  2 maanden geleden
  Mogelijk dadelijk gebruikt door nul boeren na uitkoop. Wel een mooie brug erbij.
 • Leo Vriend

  2 maanden geleden
  Even een paar dingen duidelijk maken, die 1 miljoen kosten komt door het treuzelen van de overheid, toendertijd was 6 ton al voldoende. 750 verkeersbewegingen per jaar is niet 2 per dag, landbouw zit altijd met pieken(bemesten,oogsten) en vooral oogsten is in zomerseizoen, met mooi weer als Almen centrum vol toeristen zit. En natuurgebied? nee gewoon landbouwgebied met een plusje.Los daarvan, de wegen er naartoe en vandaan liggen er al, alleen de brug zal iets aan landschap veranderen.