Het Achterhoek-paviljoen op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Volledig scherm
Het Achterhoek-paviljoen op de Vakantiebeurs in Utrecht. © Peter Zandee

‘Achterhoek scoort écht met rust en ruimte’

UTRECHT/BORCULO - De Achterhoek springt er op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht dit jaar uit als dé vakantieregio van het land om zichzelf bij vakantiegangers onder de aandacht te brengen.

Het Achterhoek-paviljoen op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht blijft groeien. Waar Nederland dit jaar maar karig vertegenwoordigd is, springt de Achterhoek eruit als regio die zich aanprijst. 

Paviljoen

Stichting Achterhoek Toerisme heeft vanuit het souterrain van het Berkellandse gemeentehuis in Borculo weer een fors paviljoen ingericht in hal 10 van het Jaarbeurscomplex om er de regio te promoten. Individuele Achterhoekse recreatieondernemers vormen persoonlijke gesprekspartners voor wie wil weten wat de streek te bieden heeft.

Terugkerend

De Achterhoek zal moeten uitkijken dat het niet té druk wordt, lijkt voor de toekomst een risico.  „Rust en ruimte, waar we ons mee etaleren, dat hebben we echt”, zegt gastvrouw Ilse Janssen van bungalow-recreatiepark Wolferswoud aan de Ruurloseweg in Zelhem. „In de Achterhoek proef je dan als bezoeker gewoon dat het allemaal rustiger en gemoedelijker toegaat. En de Achterhoeker van contact houdt. Bij ons is 42 procent van de gasten terugkerend. Dan is het gewoon zo goed bevallen dat mensen op herhaling willen óf het gevoel hebben nog niet alles gezien te hebben.” 

Menig Achterhoeker heeft nog niet alles van de bucketlist van een beetje Achterhoek-ganger kunnen wegstrepen. Museum MORE in Ruurlo al gezien, of Museum STAAL in Almen, Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en Villa Mondriaan in Winterswijk? Je hóeft hier niet uit te rusten, het gaat alleen gemakkelijker, lijkt het credo.

Enschede promoot de stad in Twente met een bescheiden stand nabij een ingang van hal 10 op de Vakantiebeurs.
Volledig scherm
Enschede promoot de stad in Twente met een bescheiden stand nabij een ingang van hal 10 op de Vakantiebeurs. © Peter Zandee

Achterhoek