Joost van Oostrum, Peter van ’t Hoog en Hein Pieper (van links naar rechts) bij de IJssel in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost van Oostrum, Peter van ’t Hoog en Hein Pieper (van links naar rechts) bij de IJssel in Zutphen. © Arjan Gotink

Achterhoek voorop in bestrijding van droogte: ‘De tijd van langdurig douchen en sproeien is voorbij’

ZUTPHEN - Er valt niet minder regen, maar de buien worden extremer, vallen in kortere tijd en we houden het water niet vast. Dát is het échte probleem, niet de droogte.

2 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Als het aan Timmermans ligt gaat Nederland het klimaat redden. De burger betaalt
 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  Natuurlijk krijgt de burger straks de rekening gepresenteerd voor al deze plannen. Tel daarbij op de klimaatplannen van Timmermans en trawanten dat ook de burger ontzettend veel geld gaat kosten. Misschien moeten al deze figuren maar eens eerst gaan luisteren naar de echte experts, die vaak een heel andere mening hebben, maar die liever niet gehoord worden. Eerst dus goed luisteren naar echte experts en nadenken voordat de burger weer met allerlei dure maatregelen wordt opgezadeld.
 1. De paarden van de Pasmanmanege in Eefde helpen mensen met beperkingen: ‘Het zijn subtiele leermeesters’
  PREMIUM

  De paarden van de Pasmanmane­ge in Eefde helpen mensen met beperkin­gen: ‘Het zijn subtiele leermees­ters’

  De Pasmanmanege in Eefde is een veilige haven voor jong en oud met een (geestelijke) beperking. Iedereen is welkom om met paarden leren om te gaan en te rijden. Dat kan sinds deze maand eindelijk weer. Door corona mochten deze kwetsbare mensen niet meer rijden, de manege hield het hoofd net boven water. ,,Dat is maar goed ook, paarden zijn subtiele leermeesters wanneer het om gedrag gaat.’’
 2. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.
 3. Blij met regen, maar het droogteprobleem van de Achterhoek is nog lang niet opgelost
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Blij met regen, maar het droogtepro­bleem van de Achterhoek is nog lang niet opgelost

  Door de overvloedige regenval van de afgelopen weken liggen de problemen van té grote droogte in de Achterhoek weer even achter ons. Het grondwaterpeil is weer terug op het oude en goede niveau. Ook op landgoed Velhorst bij Lochem kan er weer ouderwets in plassen worden gestampt en zitten de poeltjes weer vol water. Maar voor hoe lang? ,,De grootste zorg is hoe we dit niveau vasthouden.’’

Achterhoek